Filip Pavić predstavlja album “Terra Incognita”u Kontesi

Filip Pavić predstavlja album “Terra Incognita”u Kontesi
Datum objave:
21.11.2019.

Terra Incognita prvi je samostalni album mladog hrvatskog jazz gitarista i kompozitora Filipa Pavića, dobitnika posebne nagrade Status za Mladu nadu jazz glazbe 2019. godine, koju dodjeljuje Hrvatska glazbena unija. Pavić je studirao na jazz odjelu Kunstuniverziteta u Grazu, gdje je završio master studij. U tom razdoblju surađivao je sa svjetski poznatim jazz glazbenicima, kao što su Jim Rotondi, Renato Chicco i Michael Abene. Istodobno, Pavić se intenzivno bavio kompozicijom i aranžiranjem, iz čega je nastao i materijal za ovaj projekt. Album sadrži osam autorskih kompozicija te aranžman pjesme „Jutros mi je ruža procvjetala“ za solo akustičnu gitaru. Za ovaj projekt Pavić je okupio srodne glazbene duše – pijanista Matiju Dedića, saksofonista Jaku Arha, kontrabasista Zvonimira Šestaka i bubnjara Borka Rupenu – glazbenike koji svojim liričnim pristupom i interakcijom obogaćuju ovu glazbu.
Band:
Filip Pavić – gitara, kompozicija
Matija Dedic – klavir
Jaka Arh – tenor saksofon
Zvonimir Sestak – kontrabas
Borko Rupena – bubnjevi

Filip Pavić rođen je 1991. godine u Zagrebu, a gitaru je počeo svirati s 11 godina. 2011. godine upisuje studij Jazz gitare na Univerzitetu za glazbu i izvedbene umjetnosti u Grazu u klasi profesora Guida Jeszenszkog, gdje 2016. godine završava bachelor studij.
Nakon preseljenja u Graz, Filip ima priliku surađivati s mnogim vrhunskim glazbenicima i bendovima, kao što su Jim Rotondi (kao višegodišnji član Jim Rotondi Electric Banda), Renato Chicco, Michael Abene, Klemens Marktl i drugi.
2019. godine završava master studij jazz gitare u Grazu, a istodobno postaje sve traženiji na hrvatskoj glazbenoj sceni, pa tako, osim s vrhunskim jazz glazbenicima, redovito surađuje i s glazbenicima drugih žanrova (Lucija Ćustić - Luce, Nina Romić, J.R. August...).
Krajem 2018. godine Filip je ostvario dvije značajne suradnje s Jazz Orkestrom HRT-a, prvo kao solist na koncertu "New Generation" u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu, a onda u sklopu povijesnog Jumbo Big Banda, sastavljenog od slovenskog, srpskog i hrvatskog jazz orkestra, na Novosadskom jazz festivalu.
Filip je dobitnik posebne nagrade Status 2019. godine za Mladu nadu jazz glazbe, koju dodjeljuje Hrvatska Glazbena Unija.
U listopadu 2019. godine, Croatia Records objavit će njegov prvi samostalni autorski album "Terra Incognita", s posebnim gostom Matijom Dedićem.

© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja