4. Rab Jazz Fest

4. Rab Jazz Fest
Datum objave:
18.06.2019.

Jedinstvena priča Rab Jazz Festa nastavlja se i ovo ljeto!

Rab Jazz Fest, festival koji svojom scenografijom i programom nikoga ne ostavlja ravnodušnim, svojom jedinstvenom glazbenom pričom po četvrti put za redom potvrdit će Rab kao grad razigrane autorske i kulturne scene.

Umjetnički direktor festivala, Bruno Mičetić, i ovu godinu oduševljava odabirom vrhunske glazbene elite koja će svojim skladbama oživjeti živopisne kalete i pjacete. Skrivene pozornice romaničko-renesansnog bisera Jadrana, poput lokaliteta zvonika Sv. Ivana Evanđelista, parka Dorka ili Vile Mahač, poslužit će kao bajkovita kulisa za nastupe cijenjenih veličina hrvatske glazbene scene i gostiju od iznimnog značaja.

Čast otvaranja ovogodišnjeg izdanja, 5. rujna pripala je čuvenoj, i često skromnoj glazbenoj divi koju krasi vokal svjetskih razmjera - neponovljivoj Radojki Šverko. Jedna od najeminentnijih pjevačica u povijesti hrvatske glazbe svojim će nas glazbenim interpretacijama uvesti u čaroliju Rab Jazz Festa, a večer prvog dana festivala nastavit će se uz nastup virtuoznih glazbenika Vasil Hadžimanov Banda koji će kasnu ljetnu večer obojati bojama balkanskih tradicionalnih ritmičkih korijena isprepletenih modernim ritmovima jazza i rocka.

Drugi dan festivala, 6. rujna, nastavit će se uz nastupe Jacopo Zanette - Jim Marshall Quarteta i Uroš Perić Kvarteta s posvetom legendarnom Rayju Charlesu, dok već sljedeći dan, 7. rujna nastavljamo druženje uz Duško Gojković Kvintet i jednu od najznačajnijih i najsvestranijih osobnosti na hrvatskoj glazbenoj sceni - Tamaru Obrovac. Tamara Obrovac TransAdriatic Quartet oduševit će nas predstavljanjem posljednje studijske avanture “TransAdriaticum” koja će se savršeno uklopiti u atmosferu otočnog festivala. Četvrto izdanje Rab Jazz Festa privest će se kraju sjajnom glazbenom večeri uz Branimir Gazdik Kvartet i Ansambl Jazz Salsa Philosophia, a posebnu notu ovim prekrasnim večerima tijekom četiri dana festivala, kao i prethodnih godina, pružit će opuštena druženja okupljenih glazbenih entuzijasta u pitoresknim lokalima Moderato Caffeu i beach baru Banova Villa. Rab Jazz Festival, kao jedinstveni festival na Jadranu, i ovo je godine u organizaciji i pod pokroviteljstvom Grada Raba i Pučkog otvorenog učilišta Rab, te pod sponzorstvom Valamar Riviere d.d.

U okrilju jednog od najljepših Jadranskih otoka otkrijte svu ljepotu glazbe i čarobnih ljetnih večeri Rab Jazz Festa!

 

 Facebook stranica festivala: Rab Jazz Fest

© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja