Adriano Bernobić

Adriano Bernobić
Datum objave:
11.04.2019.

Radionica je namijenjena za početnike, ali i za one naprednije koji žele obnoviti, ponoviti ili nadograditi svoje znanje.
Što je tehnika...Čemu služi tehnika...Kako prepoznati nepravilnu tehniku...Tradicija jazz bubnjeva - zašto je bitna i neophodna za svakog bubnjara...neka su od mnogobrojnih pitanja na koja će Adriano na ovoj radionici pokušati dati odgovor.
Radionica je besplatna, ali broj mjesta je ograničen pa vas pozivamo da dođete ranije od zakazanog početka.
Glazbene radionice redovito će se održavati tijekom 4., 5. i 6. mjeseca 2019., svaki ponedjeljak od 18 do 20 sati, a u nastavku večeri se održava jam session što je i prilika da se prezentirano na održanoj radionici primijeni i pokaže u konkretnoj glazbenoj situaciji.

Adriano Bernobic (1984. Kopar) završio je osnovno i srednjoškolsko glazbeno obrazovanje u Puli, koje je uglavnom bilo usmjereno na klasične udaraljke, nastupanje s limenom glazbom, kao i Puhačkim orkestrom i Salonskim orkestrom grada Pule. Već prvi doticaji s jazz glazbom pokazuju veliku povezanost te Adriano odlučuje postati jazz bubnjar. Pripremajući se za Sveučilište za glazbu i izvedbene umjetnosti u Grazu (Austrija), Adriano je svirao u brojnim malim jazz skupinama i pulskom Big Bandu. Tijekom školovanja u Grazu, imao je privilegiju surađivati sa sljedećim profesorima: Wolfgang Tozzijem, Christian Salfelnerom, i najvažnije, Howard Curtisom. Nakon diplome, Adriano odlučuje upisati magisterij u Grazu te provodi godinu dana u Parizu u sklopu razmjene studenata Erasmus programa. Po završetku magisterija 2012. godine, seli se u Zagreb. Danas često surađuje s Jazz orkestrom HRT-a, kao i brojnim hrvatskim i stranim jazz glazbenici, a nedavno je surađivao s Tamarom Obrovac, Matijom Dedićem, Deborah J. Carter, Satoshi Inoue i drugima. Nastupao je na glazbenom festivalu South by Southwest u Austinu, Teksas 2013. godine, a dobitnik je prestižne nagrade Hrvatske glazbene unije “Status 2013.”, u kategoriji najboljeg jazz bubnjara u Hrvatskoj. Trenutno aktivno nastupa i sudjeluje u nekoliko glazbenih projekata.

© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja