Matija Dedić, Romul Duarte i Manu Katché nastupaju u zagrebačkom SC-u

Matija Dedić, Romul Duarte i Manu Katché nastupaju u zagrebačkom SC-u
Datum objave:
12.03.2019.

Zagreb, 12.3.2019. - Rijetko kad imate priliku osjetiti da je na jednom mjestu sve i da sa jednog mjesta kreće, rasplamsava se - SVE! Jedno takvo mjesto bit će Studentski centar, Kino SC, Savska 25, u subotu 13.4.2019., u 20 sati, jer:

Sviraju Matija Dedić, klavir (CRO), Romulo Duarte, kontrabas (BRA) i Manu Katché, bubanj (FRA), Matija slavi 25 godina umjetničkog stvaranja, koncert je najava dugoočekivanog ZG Jazz Festivala, a tek toliko da večer bude savršena, Matija Dedić i Manu Katché predstavit će Vam svoj album, sniman u 7. mjesecu prošle godine, u Parizu.

Uz poziv da dođete na slavljenički koncert u subotu, 13.4.2019., u 20 sati, u Kino SC, Matija Dedić, rekao je; uz veliki osmjeh: "Album izlazi za Alliance records iz NY i to je moje 5 izdanje za strano tržište. Radi se o pretežno novim autorskim kompozicijama koje su po prvi puta stilski drukčije od predhodnih uradaka i nisu toliko contemporary jazz. Vjerujem da je dobar dio moje publike duže vrijeme i očekivao takav album od mene. Radi se o manje zahtjevnoj  glazbi koja bi nadam se trebala bila prihvatljivija i široj publici, više groove plus neka vokalna gostovanja... ideja vodilja nije mi bila da projekt bude komercijalan, s obzirom da to nije moja suština i nemam nikakvu potrebu za time...i zato sam se odlučio stupiti u kontakt sa Manuom kojeg znam iz davnih dana dok smo zajedno sudjelovali na albumu Zlatana Stipišića Gibonija i koji nije prepoznat samo preko impresivnog sudjelovanja na kultnim albumima komercijalnih izviđača poput Stinga, Peter Gabriela, Simlpe Mainds, Tracy Chapman; nego dugi niz godina surađuje s velikim ikonama jazz glazbe poput Jana Garbareka, Tomasza Stanka, Michele Petruciania i radi svoje albume i glazbu za etiketu ECM koja mi je vrlo bliska i pod čijim sam utjecajem od mladih dana. Upravo ti njegovi radovi, nakon detaljnijeg proučavanja , oblikovali su jasan izbor bubnjara za moj novi projekt. Manu je izvukao iz mene potpuno novi pristup sviranju i upravo je to označilo ostvaranje moje želje i težnje. Izuzetno sam sretan da je osim na albumu pristao i na live koncerte - Zagreb,Beograd (ciklus koncerata Musicology Barcaffe Sessions, u organizaciji Biterartcafe, Beograd) te se nadam da će s vremenom toga biti i još ako mu njegove obaveze to budu dozvoljavale s obzirom da se radi generalno o bubnjaru koji je jedno od vodećih svjetskih imena i svojevrsna legenda. 

Uz preporuku samog Manu Katché: " Jako sam zadovoljan snimljenim materijalom i sretan što sam dio tima koji je stvorio ovu duboku i profinjenu glazbu te imam čast predstaviti je na niz live koncerata..." (cit. prev. L.L.), veselimo se Vašem dolasku na koncert Matije Dedića, Romulo Duarte i Manu Katché, 13.4.2019., u 20 sati, u Studentski centar, Kino SC, Savska 25, Zagreb.

 

Koncert se odvija pod pokroviteljstvom grada Zagreba.

Ulaznice u prodaji preko ulaznice.hr

© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja