Trio LiVaDa i Darko Jurković Charlie u Kontesi

Trio LiVaDa i Darko Jurković Charlie u Kontesi
Datum objave:
12.02.2019.

Trio LiVaDa djeluju 10 godina i njihov je rad koncentriran oko autorske glazbe Viktora Lipića i Valerije Nikolovske koja je eklektičan spoj bluesa,jazza,soula,hip hopa...
Predmet njihovog interesa su i obrade standarda jazza,bluesa,soula.
U posljednje vrijeme surađuju s jazz gitaristom jedinstvenog stila i tehnike,Darkom Jurkovićem - Charlijem s kojim su prošle zime snimili materijal s jazz standardima koji je u završnoj fazi pred objavljivanje.
Dio materijala će izvesti na koncertu 20 02. u Kontesi.
Trio LiVaDa poslušajte na : http://trio-livada.wix.com/vallvik

VIKTOR LIPIĆ
(orgulje,klavir,autor glazbe,aranžer,producent)
često je viđen na malim i velikim pozornicama kao prateći glazbenik,član ili,pak nositelj projekta.
(Baobab/Mayales/Majke/Bučers/Balkan Zoo Ensemble/Ivan Bonačić Group/TrioLiVaDa/Nothin' But The Blues...)
Potpisuje većinu glazbe i produkcije na sva 3 Valerijina albuma,od kojih je zadnji,Well Paid Girl nastao u suradnji sa Jazz orkestrom HRT.
Dobitnik je nagrade Porin u 2012. i 2013. god.

DAMIR ŠOMEN
mnogima je poznat kao bubnjar iz Songkillersa i Majki.
Ostavio je pozamašan trag u diskografiji na mnogim pop,rock,blues,funk izdanjima (Dino Dvornik,Josipa Lisac,Gibonni,Oliver Dragojević,Darko Rundek,Goran Bare&Majke,Parni valjak,Igor Geržina,Nothing Toulouse,Valerija Nikolovska i mnogi drugi)
Također je nastupio na mnogobrojnim velikim i malim pozornicama u zemlji i van nje.
U posljednje vrijeme često nastupa u jazz miljeu.
Djeluje i kao edukator.
Dobitnik je 2 nagrade Porin i 6 god za redom nagrade Status za najutjecajnijeg bubnjara.

VALERIJA NIKOLOVSKA
Profesionalno u glazbi od 1987.Desetljeće djelovanja posvetila je proučavanju i pjevanju bluesa (Delta,Blues Power Band)Izlazak u druge žanrove(funk,acid jazz,house) zabilježen je i diskografski,prije svega sa nekada matičnim Mayales (Svima želim Raj za sve 1999.),Songkillers (Fleka 1997.),Eddy&Dus (High life 1999.),Igor Geržina (Lagano,lagano),Elvis Stanić(Bolja strana svijeta 2005.),Ivana Kindl (Gospel u Komediji 2008.),Mario Rašić i Balkan Zoo Ensemble(Balkan Zoo 2014.) Mayales (Simbol za sunce 2017.)
Valerija iza sebe ima 3 samostalna albuma Bright Side of The Blues,Open i Well Paid Girl
Većinski autori glazbe su Valerija i Viktor Lipić.

DARKO JURKOVIĆ
Prva zanimanja za jazz nastaju u sedamnaestoj godini, da bi nakon nekoliko godina prešao na posebnu tehniku sviranja poznatiju pod nazivom «two hands tapping» po uzoru na američkog gitaristu Stanleyja Jordana.
Godine 1990. upisuje se na jazz odsjek Glazbene Akademije u Grazu (Austria), smjer jazz gitara, u klasi prof. H.Pepl i W. Brasel. Diplomirao je 1997. i stekao zvanje «Magister der Kunst» (Magistra umjetnosti).
Najčešće surađuje sa hrvatskim glazbenicima:Matijom Dedićem, Krunom Levačićem, Tončijem Grabušićem, Henryem Radanovićem , te imenima kao što su, Stefan Milenković, Goran Končar, Fabrizio Bosso, Gene Jackson, Mario Fragiacomo, Angelo Comisso, Roberto Magris, Bobby Watson, Herb Geller, Philip Catherine, Wolfgang Lackerschmid, Duško Gojković; František Uhlir, Jaromir Helesic, Michel Hauser i mnogi drugi.
Niz godina bio je član je srednjoevropskog Small Big Band-a «Europlane Orchestra», s kojim je snimio tri nosaća zvuka od kojih posljednji sa legendarnim američkim saksofonistom Herbom Gellerom.
Koristeći „two hands tapping“ tehniku, svirajući na dvije gitare istovremeno, Darko Jurković – Charlie zadivljuje publiku i žirije – dobitnik je devet Nagrada Status za najboljeg hrvatskog jazz gitarista: 2000, 2002, 2003, 2004, 2006, 2007, 2008. 2015, 2017. Dobitnik je Nagrade Porin za najbolju instrumentalnu izvedbu (Cantando no toro 2005.). Godine 2014. broji dvije nominacije, - najbolja kompozicija i najbolja instrumentalna izvedba-, pored tri nominacije, dobitnik nagrade "Porin 2015" za najbolji jazz album zajedno sa pijanistom Matijom Dedić (Jazzy Bach, Croatia Records).

© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja