Borna Šercar Jazziana Croatia - Promocija CD-a Rise After Fall

Borna Šercar Jazziana Croatia - Promocija CD-a Rise After Fall
Datum objave:
10.11.2018.
Borna Šercar’s Jazziana Croatica, predvodnica instrumentalnog etno jazza na hrvatskoj glazbenoj sceni, danas je na svim digitalnim servisima i CD-u objavila svoje novo studijsko izdanje pod nazivom “Rise After Fall”. Izdanje objavljuje izdavačka kuća NOTA BENE iz Zagreba i ovo je prva suradnja Borna Šercar’s JC i ovog izdavača specijaliziranog za jazz, klasiku i etno.
Album je snimljen u suradnji s cijenjenim glazbenikom i producentom Antom Gelom (GeloLand Studio), a mix i produkciju potpisuju Zvonimir Dusper-Dus i Borna Šercar. U skladu s naslovom novog albuma “Rise After Fall”, Borna Šercar’s Jazziana Croatica svoj glazbeni izričaj uzdiže na novu razinu donoseći devet originalnih, autorskih skladbi u kojima su se granice tradicionalne glazbe, folklora i autohtonih elemenata podneblja potpuno rasplinule u suvremenim jazz interpretacijama.

Kao uvod u novo izdanje, nedavno je predstavljena skladba “Bura”. Pjesmu prati i video spot u kojem je premijerno kao glumica zablistala naša vokalna diva Josipa Lisac, a dojam njene neponovljive ekstravagancije upotpunio je šešir Saše Šekoranje, sastavljen od stotine leptira.
Borna Šercar’s Jazziana Croatica ansambl, odnedavno u djelomično izmijenjenom sastavu; Vojkan Jocić – sax, Hrvoje Galler – klavir, Elvis Penava – gitara, Borna Šercar – bubnjevi, na prethodnim je, nagrađivanim izdanjima predstavljao atraktivne skladbe i obrade narodnih tema isprepletenih s američkim jazz fundusom, funkom i rockom, stvarajući pritom brand koji je prepoznatljiv, hrvatski. Kao potvrda uspjeha te koncepcije ističu se brojni su nastupi diljem svijeta, od Kine do Amerike, i brojne nagrade (Porini, nagrada Franjo Dugan, nagrada HDS-a,…).

Spot možete pogledati ovdje:
https://www.youtube.com/watch?time_continue=5&v=Nslga2YL0W4

 

© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja