BBS trio ft Saša Nestorović u Varaždinu

BBS trio ft Saša Nestorović u Varaždinu
Datum objave:
06.11.2018.

Uz pokroviteljstvo Grada Varaždina i partnerstvo Koncertnog ureda Varaždin i Caffebara Sloboda , a u okviru programa pobuđivanja kilturne scene grada
HUG Varaždin i Gem Jazz Jam Vam predstavljaju i pozivaju Vas na koncert i jam session

mjesto održavanja: Caffe bar Sloboda, Varaždin
datum i vrijeme: petak, 09.11.2018. 21:00

BBS trio featuring Saša Nestorović

Tajna rafiniranog i autentičnog zvuka BBS Tria, osnovanog krajem 2016-te godine, krije su bogatom iskustvu njegovih članova. Iako bi prema godini nastanka netko rekao da je sastav mlad, ipak se radi o postavi koja dulje vrijeme djeluje kao instrumentalni dio sastava Jasna Bilušić & New Deal, ali i o glazbenicima koji svaki pojedinačno imaju godine kompozitorskog iskustva i odsviranih koncerata diljem svijeta, te pedagoškog i akademskog rada, nebrojenih nastupa na TV-u, kao i stotine sati snimljenih materijala.


SAŠA NESTOROVIĆ
Završio je Muzičku akademiju u klasi Josipa Nochte. Osvojio je brojne nagrade tijekom glazbenog školovanja a i kasnije kao što je nagrada Hrvatskog društva glazbenih umjetnika Darko Lukić, Nagrada festivala Splitsko ljeto, Judita i dr. Stalni je član Zagrebačkog kvarteta saksofona od 1989. godine. Nastupao je diljem Europe i SAD-a. Godine 1999. nastupio je prvi put unutar ansambla za suvremenu glazbu Acezantez, čiji je ostao član.
Također djeluje kao jazz glazbenik, saksofonist, skladatelj i docent na zagrebačkoj Muzičkoj akademiji, te je kao glazbeni pedagog i mentor obrazovao mnoge mlade hrvatske jazz glazbenike. Od 1997. do 1999. godine dobio je priznanje Hrvatske glazbene unije za najistaknutijeg tenor i sopran-saksofonista. Predstavio je Hrvatsku u Big Bandu Europske radijske unije 1999. godine u Montrealu. Član je brojnih priznatih hrvatskih jazz sastava kao što su Zagreb Jazz Portrait, Boilers All Stars. Jazz orkestar Hrvatske radiotelevizije vodi od 2007. godine.

Marko Bertić
rođen je u Vinkovcima 1990. godine. Svoju glazbenu naobrazbu započeo je u Osnovnoj glazbenoj školi Josipa Runjanina u Vinkovcima. Srednju glazbenu školi pohađao je u Križevcima gdje završava teoretski smjer i smjer tambure. 2015 godine dipomirao je teoriju glazbe na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, a 2017. je apsolvent na odjelu kompozicije. Kroz svoje školovanje osvojio je nekoliko prvih nagrada na natjecanjima Hrvatskog društva glazbenih i plesnih pedagoga te je nastupao na koncertima izvrsnosti. Aktivan je također kao skladatelj te se u svojem radu bavi manjim komornim sastavima, no sklada djela i za veće sastave.Izvođenje Jazz-a i interes prema toj vrsti glazbe došli su spontano i nastavak su na glazbeni put izvođača. Svoju prvu suradnju započeo je sa Sašom Borovcem te je ta suradnja prerasla u BBS Trio. Marko Bertić je jazz gitarist iznimne muzikalnosti, virtuoznosti, bogatog tona i raskošnog poznavanja harmonije, te je buduća zvijezda ne samo hrvatske scene.

Saša Borovec
rođen je u Varaždinu 1963., gdje završava Gimnaziju i Srednju glazbenu školu. Na Akademiji za glasbo u Ljubljani diplomira 1988. u klasi prof. Budislava Vidriha. U Ljubljani živi od 1984.-2004., nekon studija radi u Simfoničnem Orkestru RTV Slovenija, a od 2004. je basist Big Banda HRT. Jazz glazbu izučava sam i privatno kod Petera Herberta i Reggia Workmana. Aktivno se kao izvodač jazzom bavi od 1980., a od prvih jazz sastava u rodnom Varaždinu do danas surađivao je s nizom glazbenika domaće, slovenske i svjetske scene, kao što su Renato Chicco, Peter Mihelič, Dejan Pečenko, Petar Ugrin, Primož Grašič, Greentown Jazz Band, Sinan Alimanović, Gianni Basso, Sheila Jordan, Mark Murphy... Nastupao na jazz festivalima u USA (Los Angeles Classic Jazz Festival 4 puta, Sacramento Jazz Jubilee 6 puta, Reading Jazz Festival) Kanadi (Victoria Jazz Festival), Europi (festivali u Njemačkoj, Austriji, Sloveniji, Hrvatskoj), a 2000. i na Montreaux Jazz Festivalu u Švicarskoj. Kao član raznih sastava snimio je preko 20 nosača zvuka Jazza u zemlji i inozemstvu, kao i brojne TV emisije Jazz glazbe. Trenutno je član BBS Tria kao i sastava "New Deal" Jazz pjevačice Jasne Bilušić.

Salih Sadiković
rođen je 1950. u Zagrebu. Na hrvatskoj jazz sceni pojavljuje se početkom sedamdesetih godina i od samog početka postaje stalnim članom tada najrecentnijih jazz sastava kao što su Boško Petrović BP Convention te BP Convention Big Band a kasnije Jazzbine Igora Lešnika. Nastupao je sa najpoznatijim svjetskim jazz glazbenicima te snimio dvadesetak nosača zvuka jazz glazbe i to sa velikanima Jazza kao što su; Clark Terry, Art Farmer, Sal Nistico, Ernie Wilkins, Gianni Basso, Albert Mangelsdorf, Erich Kleischuster, Duško Gojković, Miljenko Prohaska. Osim Jazz glazbe, snimio je i nekoliko antologijskih nosača zvuka popularne glazbe sa izvođačima kao što su Gabi Novak, Josipa Lisac, Ibrica Jusić. Bio je dugogodišnji član Plesnog orkestra RTZ ( danas Jazz orkestar HRT), te Orkestra Gradskog kazališta komedija.

© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja