Lazy Robot u Baptističkoj crkvi u Rijeci

Lazy Robot u Baptističkoj crkvi u Rijeci
Datum objave:
24.09.2018.

Jazz petkom na Zametu - Lazy Robot

28. 9. 2018., 20:00 – 22:00

Baptistička crkva Rijeka
Primorska 2, 51000 Rijeka, Croatia
 
LAZY ROBOT

YOGI LONICH - GUITAR (SAD)
JOE KAPLOWITZ - HAMMOND ORGAN (SAD, HR)
DADO MARINKOVIĆ - DRUMS (HR)

LAZY ROBOT je novi instrumentalni trio iz Zagreba. Inspiriran rock, blues i jazz glazbom, trio kreira emotivno nabijene slobodne improvizacije. Svaki koncert je nova eksplozija zvuka puna svježih ideja i interakcije inspirativnog trija.
YOGI LONICH, svjetski poznat gitarist hrvatskog porijekla, rođen i odgojen u Kaliforniji, dijelio je pozornicu s brojnim svjetskim zvjezdama kao što su Melissa Etheridge, Booker T Jones, Natasha Bedingfield, Kenny Loggins, Nikka Costa, Anastacia, Five For Fighting, Daniel Powter i Meredith Brooks; bio tour support ikonama kao što su The Rolling Stones, Robert Plant, Aerosmith, AC/DC, KISS, Lenny Kravitz, Linkin Park i Korn; posebna mu je čast što je svirao s Mitchom Mitchellom i Billyjem Coxom na otvaranju izložbe Jimija Hendrixa u legendarnoj dvorani ‘Rock’n’Roll Hall of Fame’. Jedan od najupečtiljivij momenata Yogijeve karijere je i taj što je kao glavni gitarist svirao s Chrisom Cornellom, pjevačem i autorom bendova Soundgarden, Tample of the Dog i Audioslave.
JOE KAPLOWITZ, Pijanist, orguljaš, tubist, skladatelj i aranžer Joe Kaplowitz jedan je od najtraženijih glazbenika na hrvatskoj jazz sceni. Aktivno sklada, raspisuje aranžmane te nastupa i snima s mnogim uspješnim glazbenicima u regiji. Kaplowitz se profesionalno počeo baviti glazbom s 15 godina, dok je živio u Washingtonu. Svirao je s poznatim američkim blues i jazz glazbenicima kao što su Eddie Daniels, James Moody, David “Fathead” Newman, Greg Bandy, Koko Taylor, Lucky Peterson, Abraham Burton, Wess Andreson, Wycliff Gordan, Mark Rapp i drugi. Nakon 1999. predvodio je sastave s kojima je nastupao u Bijeloj kući te kultnim klubovima: Blues Alley, The Knitting Factory i The House of Blues. Od 2002. do 2004. živio je u New Yorku gdje je utemeljio Joe Kap Organ Trio s kojim je snimio album “Street Noise” i nastupao na mnogim poznatim pozornicama. Godine 2006. doselio je u Hrvatsku gdje je sa suprugom Lelom utemeljio Lekap Quartet. Otada nastupa i snima s mnogim poznatim hrvatskim pjevačima i instrumentalistima. Sa sastavom Davor Križić Experiment 2014. je snimio istoimeni album za koji je osvojio tri nagrade Porin. Cijenjen je i na području klasične glazbe. Godine 2011. postao je članom kvinteta klasične glazbe Simply Brass u kojem svira tubu. S tim je sastavom 2012. nastupio na Juilliardu u New Yorku, 2013. na sveučilištu u Quebecu te 2015. na turneji po 7 gradova NR Kine. Od 2014. Kaplowitz je redovni član Jazz orkestra HRT-a za koji piše mnogobrojne aranžmane i skladbe. Svirajući s tim orkestrom surađivao je s uglednim imenima svjetske glazbene scene kao što su Boris Kozlov, Alex Sipiagin, Ernie Watts, Lasse Lindgren, Doug Richards, Rex Richardson, Burt Van Leer, Terrell Stafford, Lars Moller, Ed Neumeister, Michael Abene, Stjepko Gut i drugi.
Godine 2012. Kaplowitz je dobio prestižnu nagradu Status za doprinos u glazbi, u kategoriji jazz glazbe, kao klavirist, a 2014. kao klavirist i tubist. Godine 2017. osvojio je nagradu Porin za najbolju jazz skladbu pod nazivom “Donna Lee is Pissed Off” s albuma prvijenca sastava 4in3+1 pod nazivom “Eat it, it's still good”.
DALIBOR DADO MARINKOVIĆ jedan je od najtraženijih studijskih i live bubnjara na našim prostorima. Bubnjeve je počeo svirati u svojoj petoj godini, koje je učio sa ocem, a kasnije na raznim seminarima sa Garry Chafee, John Railey, Mike Haid, Marco Minnemann u Grožnjanu. Tamo je ,nekoliko godina kasnije, bio i gost predavač, zajedno sa Antonio Sanchez i Virgil Donati. Dobitnik je nekoliko statusa za najboljeg instrumentalistu: za Pop- Rock 2004., 2005.,
te 2006. za Pop- Rock i Jazz glazbu. 2009. godine dobiva nagradu za veliki doprinos hrvatskoj glazbi. U svojoj karijeri svirao je i snimao za mnoštvo poznatih imena: Gibonni, Parni Valjak, Oliver Dragojević, Zdravko Čolić, Dino Merlin, Tifa, Toše Proeski, Voice of Nature i mnogi drugi. Od 2004. do 2009. svirao je u Gibonnijevom bendu, gdje je također snimao zajedno sa Manu Katcheom , Tony Levinom i Tommy Emmennuel, Matijom Dedić i drugima. Dado Marinkoveć također svira u jazz- fussion bendu Chewbakka 4. Zajedno sa Ante Gelo, Maasej Kovačević i Vladimir Samardžić. Od 2009. svira u Parnom Valjku kao stalni član benda.

 

© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja