JAZZ NA VRHU: Valerija Nikolovska / Trio LiVaDa i gosti

JAZZ NA VRHU: Valerija Nikolovska / Trio LiVaDa i gosti
Datum objave:
03.09.2018.

S posebnim zadovoljstvom najavljujemo koncert Valerije Nikolovske & Tria LiVaDa, prvi ovogodišnji koncert u okviru programa Jazz na Vrhu u Zbirka Richter (Vrhovec 38).

Valerija Nikolovska je vokalistica prisutna na glazbenoj sceni od kraja 80–tih godina, a ishodište njezinog glazbenog izričaja je blues, osnova iz koje je izrastala veza s drugim srodnim žanrovima (soul, rock, funk, jazz). U posljednjih dvadesetak godina Valerija stvara sa životnim uputnikom, klaviristom, orguljašem i kompozitorom Viktorom Lipićem. Objavili su tri autorska albuma od kojih je zadnji, Well Paid Girl, snimljen s Jazz orkestrom HRT-a. U glazbenom programu Jazz na Vrhu u Zbirci Richter, Valerija Nikolovska predstavlja trio LiVaDa, osnovan 2008., kojem su, pored nje, članovi klavirist Viktor Lipčić i bubnjar Damir Šomen. Trio će ugostiti dva velika imena ovdašnjeg jazza - gitarističkog virtuoza Darka Jurkovića Charliea, poznatog po jedinstvenoj "two hands tapping" tehnici i prominentnog saksofonistu, klarinetistu i flautistu Miru Kadoića.

Programom Jazz na Vrhu, otvaramo vrata Zbirke Richter glazbenim druženjima u parku skulptura i na taj način želimo približiti umjetničku zbirku široj javnosti.

Voditeljica programa: Vesna Meštrić

ULAZ BESPLATAN!

© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja