Jazz u Kontesi

Jazz u Kontesi
Datum objave:
06.02.2018.

Šimun Matišić

 

08.02. četvrtak

Bruno Mičetić sekstet


"Beauty of your soul"
Najveći domaći heavy metalac među jazzerima i najveći jazzer među heavy metalcima!
Beauty Of Your Soul drugi je studijski album Bruno Mičetić Trija.
Na koncertu ćete moći čuti upravo ono o čemu kritike pišu, produhovljenost, fluidnost te prozračnost ispunjenu iskrenim i spontanim emocijama kojima nas hrani jazz glazba. Na albumu su ostvarene brojne suradnje s istaknutim jazz glazbenicima kao što su Goran Rukavina, Joe Kaplowitz, Dado Marinković, Gojko Tomljanović i Vojkan Jocić, a cijeli je album prošao kroz spretne i znalačke ruke producenta Primoža Grašića. 
 

Članovi sastava:
Dado Marinković - Bubnjevi

Goran Rukavina  - Bas

Gojko Tomljanović - Synth

Erik Marenče - Organ

Vojkan Jocić - Sax

Bruno Mičetić - Gitara

 

 

10.02. subota

Cabaret

 

Cabaretski program „Jazz & Cabaret kluba Kontesa“  je 70 minutni program sastavljen od plesnih, pjevačkih, artističkih i humorističkih točaka.

 

 

11.02. nedjelja

Šimun Matišić kvartet

 

Šimun Matišić je već sa 4 godine svirao uz velikana Branka Kralja (usna harmonika), a sa 14 godina snimio je prvi jazz album „Jazz nocturno“.
Danas je Matišić je jedan od najtalentiranijih mladih vibrafonista u svijetu.
Surađivao je sa brojnim inozemnim i domaćim jazz i klasičnim glazbenicima kao što su: Boško Petrović, Miljenko Prohaska, Primož Grašić, Florin Nicoulescu, Costel Nitescu, Matija Dedić...

 

Članovi sastava:

Borko Rupena – bubanj

Luka Veselinović – bas

Mario Bočić – saksofon

Šimun Matišić - vibrafon
 

 

14.02. srijeda –

„Valentinovo uz fado i tango“

Kvartet Mascara (Slovenija)

 

Članovi: Polona Udovič - glas, violina; Timi Krajnc - gitara; Vojko Vešligaj - gitara; Mitja Režman - bas gitara

Kvartet Mascara predstavlja svoj treći, vinilni i u cijelosti analogni album »Barco negro«. Glazba na

albumu razapeta je između portugalskog fada na jednoj i argentinskog tanga na drugoj strani. Točnije -tzv. tanga nueva, pri čemu je gotovo nemoguće ne spomenuti ime Astora Piazzolle.

Uživajte u Oblivionu, Baladi za luđaka, kultnoj Maria iz Buenos Airesa, pa opet malo u fadu, Piazzolli i energičnoj Che tango che.

 

 

17.02. subota

Cabaret

 

Cabaretski program „Jazz & Cabaret kluba Kontesa“  je 70 minutni program sastavljen od plesnih, pjevačkih, artističkih i humorističkih točaka.

 

 

21.02. srijeda

Good News band

 

 

24.02. subota

Cabaret

 

Cabaretski program „Jazz & Cabaret kluba Kontesa“  je 70 minutni program sastavljen od plesnih, pjevačkih, artističkih i humorističkih točaka.

 

 

28.02. srijeda

Swing night by Mak Murtić septet

 

„Moja je velika inspiracija Duke Ellington, i zamisljam napraviti program koji bi licio na program iz Cotton Cluba, 20ih i 30ih godina, s aranzmanima Ellingtona, Fletcher Hendersona, Cab Callowaya, te bi taj event, potencijalno stalnije prirode, bio povezan sa swing danceom, tj to bi bio otvoreni prostor za ples kojeg bi predvodili clanovi BACK TO SWING Zagreb plesne grupe. 

Ideja je da je vecer scenska, pa pocinje s ranim swingom, tj pred swing razdoblje, a prema kraju (primjerice 3 set) sviramo ritmicki osuvremenjene aranzmane Ellingtona u stilu primjerice Habibi Funka. Atmosfera je 20ih, 30ih konstantno u vidu, kako sviracki, tako i izgledom, odjecom i nastupom.

Samo da napomenem, ovakve veceri nema u Zagrebu, pa bi mi doslovce bilo srcu blisko to napraviti, a takoder ove skladbe i ove aranzmane gotovo nitko vise ne svira, a doista stvaraju jednu posebnu atmosferu vremena.“ – Mak Murtić

 

© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja