Jazz u klubu Boogie

Jazz u klubu Boogie
Datum objave:
22.01.2018.

Marko Ramljak

 

Airball MVP's


U Boogie po prvi nam put iz Pule dolazi vrsni jazz trubač Branko Strepin, inače član jazz orkestra HRT-a i jedan od najboljih bebop trubača u zemlji.
S njim će nastupiti i istaknuti mladi kontrabasist Zvonimir Šestak te još jedan član jazz orkestra HRT-a, Elvis Penava.
Glazbenici ovog tria, kako sami govore: “uživaju u suptilnim finesama koje dolaze do izražaja upravo zbog izbjegavanja bubnja u formaciji jer se time postiže veća dinamika i otvara širi prostor za interakciju. Sviraju bezvremenske jazz standarde, zanimljivo aranžirane s pregršt ritmičkih naglasaka te virtuoznih improvizacija.”
Ime banda potječe iz košarkaške terminologije jer je ovo zasigurno najviši jazz trio u državi koji se sastoji od ponajboljih hrvatskih glazbenika.

Branko Sterpin - tr.
Elvis Penava - git.
Zvonimir Šestak - cb.


ČETVRTAK, 25.1.

Galler/Šestak/Levačić Trio

Hrvoje Galler je jedan najaktivnijih jazz pijanista kod nas, nastupa u različitim sastavima od electro-jazz sastava Kozmodrum do klasičnih jazz formacija. Jedan je od rijetkih vrsnih poznavatelja klasičnih jazz stilove te se jednako dobro snalazi i u ulozi Bill Evansa kao i McCoy Tynera.
Večeras ćemo se prisjetiti zvuka legendarnih tria Billa Evansa i njegovih omiljenih jazz standarda. Ne propustite ovo vrhunsko jazz dogadjanje.

Hrvoje Galler - pno.
Zvonimir Šestak - cb.
Kruno Levačić - dr.


PETAK 26.1.

Mr.Dynamite- Baxk to the Boogie

Mr. Dynamite njeguje glazbenu ostavštinu kralja soula i funka - neprevaziđenog James Browna, ikone crnačke popularne glazbe od 1960-tih do danas.
Dynamitaši izvode sve ključne pjesme iz bogatog repertoara pjesama „the hardest working man in bussines“–a (kako su suradnici zvali JB-a), u originalnim, ili skoro pa originalnim
aranžmanima pjesama kao što su I feel good, Sex machine, It's a man's world, Soul power, Cold Sweat itd.
Da bi bend imao originalni sound toga vremena brass sekcija je nazaobilazna stvar–alt sax Zdenka Ivanušića, tenor sax Vanje Ilekovića i trombon Ivana Mučića, plus funky pickin' gitara Zorana Jaegera Jexa, groovey moovey bas gitara Zvonimira Bučevića Buča, „say it loud“ bubanj Marka Duvnjaka te snažan i karizmatičan vokal Ervina Baučića.
Ako u vama ima bar malo „crnačke“ krvi, plesnih mišića, i dovoljne količine znoja, obavezno navratite na „Jazz is the teacher, but funk is the preacher“ večer u Boogie !
Vidimo se u petak 26. siječnja u Margaretskoj 1
Ka – Booom!


SUBOTA, 27.1.

Marko Ramljak Band

Marko Ramljak je naš ponajbolji ‘fusion’ violinist koji je karijeru započeo kao gitarist popularne južnoafričke grupe “Kreesan”. Na domaćoj sceni je aktivan od 1995. i bliski je suradnik Gibonnija na svim studijskim i koncertnim projektima. Na poziv Vlatka Stefanovskog pridružuje se ‘all stars’ bandu ‘Balkan Superselection’.
Uz sve obaveze profesionalnog glazbenika, Marko ne zapostavlja svoj autorski rad te je objavio tri albuma s vrsnim glazbenicima i gostima iz inozemstva. Na večerašnjem koncertu izvoditi će skladbe s albuma ‘Mindset’ iz 2016. godine. Markov autorski rad zadovoljava ukuse najšire publike; to je spoj jazza, kubanske, irske glazbe i drugih ‘world music’ utjecaja, sve virtuozno odsvirano i aranžirano. Band je sastavljen od vrhunskih domaćih profesionalaca i slovenskog majstora na saksofonu Lenarta Krečića. Nikako ne propustite ovo dogadjanje.

Marko Ramljak - violin
Lenart Krečić - sax
Maasej Kovačević - keys
Hrvoje Rupčić - perc.
Vedran Ružić - bass
Branimir Gazdik - dr.

© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja