Jazz u klubu Boogie

Jazz u klubu Boogie
Datum objave:
14.01.2018.

Maja Rivić

 

Srijeda, 17.1.

4in3+1

Prvo da objasnimo matematičko ime ovog kvarteta; u početku bijaše trio; Davor Doležal na gitari, Joe Kaplowitz na orguljama i Borko Rupena na bubnjevima. Budući da Joe na orguljama, rukama i nogama svira i harmonije i bas linije, dojam slušatelja je da svira kvartet, a ne trio - tako je nastao ‘4in3’ trio - četiri instrumenta, svirana od strane tri glazbenika. Kasnije se bandu pridružio član Jazz orkestra HRT-a, Mario Bočić na saxu i od tuda ‘+1’. 

‘4in3 +1’ je 2016. godine objavio zapaženi album “Eat It, It’s Still Good” s nekoliko nominacija za diskografsku nagradu Porin. Naslov albuma aludira na aktualnu radijsku glazbu koja se sve više tretira kao ‘fast food’ hrana te nakon nekoliko mjeseci u ‘eteru’ u potpunosti nestaje u bespućima elektroničke zbiljnosti, za razliku od jazz projekata i kompozicija koje vremenom dobivaju na vrijednosti.

Ne propustite ovaj izvrsni jazz band!

 

Četvrtak, 18.1.

Yogi Lonich Quartet

Uvjerite se zašto Yogi puni klubove svojim nastupima. Čak i kad svira dva ili tri puta u istom tjednu, u istom gradu, klub je pun. Na njegovim svirkama je najviše gitarista, zatim ostalih glazbenika i umjetnika i svih ostalih željnih dobre svirke. Večeras nam dolazi sa zagrebačkim 'dream team' muzičarima: još jedan Amerikanac Joe Kaplowitz na klavijaturama, Alen Sveto na basu i Damir Šomen na bubnjevima.

Yogi Lonich je na sveopće zadovoljstvo hrvatske glazbene scene preselio iz Los Angelesa u Zagreb i time značajno povisio ljestvicu gitarizma u Hrvatskoj. Yogi je bio gitarist od izbora za Chris Cornella (Soungarden), Melissu Etheridge, Anastaciu, Meredith Brooks. Snimao je za Shakiru, DJ Zedd-a, Yusuf-a (Cat Stevens). Svirao je s Jimi Hendrix-ovim glazbenicima Mitch Mitchell-om i Billy Cox-om na otvaranju Hendrixove izložbe u Rock’nRoll Hall of Fame. Kao gitarist različitih bandova, svirao je na turnejama Rolling Stones-a, Robert Plant-a, Lenny Kravitz-a, Linkin Park-a i grupe Korn.

Yogi Lonich - git.

Joe Kaplowitz - keys

Alen Sveto - bass

Damir Šomen - dr.

 

Petak, 19.1.

Swingers

Las Vegas Show by SWINGERS!

U siječnju nakon nove njemačke avanture vraćaju se u Boogieu još veći, jači i bolji!

Riječ je o deveteročlanom bandu iz Zagreba koji je proizašao iz grupe Fantomi a predvođen je vječnim Robertom Marekovićem.

Grupa svoj show bazira na tradiciji američke glazbe, swinga, jivea, rock and rolla i twista, te su na repertoaru izvođači poput Elvisa Presleya, Franka Sinatre, Deana Martina ili Louis Prime, a Swingers izvode glazbu na engleskom, talijanskom, i naravno, hrvatskom jeziku.

Nakon 17-godišnjeg postojanja, te iskustva nastupanja u devet zemalja ( Njemačka, Švicarska, Austrija, Slovačka, Slovenija....),možemo izdvojiti koncerte na Europskom prvenstvu u nogometu, Geneva 2008., Nove Zamky s grupom Gypsy Kings, te šesnaestogodišnje kontinuirane novogodišnje nastupe u najprestižnijem minhenskom hotelu "Bayerischer hof ".

Grupa Swingers je osvojila i najcjenjeniju domaću glazbenu nagradu "Porin", za album "Samo jednom se ljubi - tribute to Ivo Robić", 2008.g.

Dinamični Las Vegas show u srcu Zagreba, ne propustiti!

 

Subota, 20.1.

Dragi jazzoljubci pogledajte i poslušajte zašto je jazz vokalistica Maja Rivić rado viđen izvođač u Boogie klubu i svakim danom sve više širi krug svojih obožavatelja.

Maja se nakon studija jazz pjevanja i šest godina provedenih u Londonu vratila u Zagreb i istovremeno aktivirala na domaćoj glazbenoj sceni. Kao što su nekad praški i pariški studenti donosili nove svjetske tredove u hrvatsku umjetnost, tako je i Maja sa svojim londonskim iskustvom u tijeku s najnovijim zbivanjima u glazbi. 

Maja je zajedno s Makom Murtićem osnivačica našeg istaknutog ‘art’ orkestra ‘Mimika’, s kojim je koncertno nastupala na ‘London Jazz Festivalu’ i brojnim klubovima. Objavili su i tri nosača zvuka. Isto tako nastupa s ‘live improv’ bandom ‘Milk’.

Njezino pjevanje mogli bismo nazvati jazz vokal 2.0 - to je sklonost ka totalnoj improvizaciji, uz korištenje specifičnih tehnika pjevanja i eksperimentiranje s izborom repertoara.

Večeras će nastupiti s čak tri člana ‘Jazz orkestra HRT-a’, na alt saksofonu Miro Kadoić, na orguljama Joe Kaplowitz te na bubnjevima Marko Lazarić.

Maja Rivić - voc. 

Miro Kadoić - as.

Joe Kaplowitz - org.

Marko Lazarić - dr.

© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja