25. JazzTime Rijeka objavio kompletan program festivala

25. JazzTime Rijeka objavio kompletan program festivala
Datum objave:
10.11.2016.

Za točno tjedan dana započinje jubilarni međunarodni festival JazzTime Rijeka. Za ovo slavljeničko izdanje, jednog od najdugovječnijih jazz festivala u Hrvatskoj i regiji, organizatori su pripremili sjajan glazbeni program koji će zaintrigirati zaljubljenike u jazz glazbu i dostojno zaokružiti 25 godina postojanja.

Danas je na press konferenciji, održanoj u Informativnom centru Grada Rijeke RI INFO na Korzu, okupljenim predstavnicima medija umjetnički direktor festivala Damjan Grbac predstavio kompletan program festivala.

Uz već najavljena imena izvođača - Tamara Obrovac Quartet, Chui, Bow vs. Plectrum, Marc Abrams Trio, Roberto Gatto Trio, Overnight Parking, Bruno Mičetić Trio, Jazz orkestar HRT-a feat. Darko Jurković Charlie, Zoran Majstorović & Franjo Črnjarić - jubilarno izdanje festivala donosi i raznolike popratne programe.

Tako će već prvoga dana, nakon svečanog otvorenja, svoju izložbu odabranih fotografija otvoriti renomirani novinar i kritičar, pisac i fotograf, neumorni kroničar i promotor jazz zbivanja u Hrvatskoj - Davor Hrvoj.

Novost jubilarnog izdanja JazzTimea su i posebni JazzAfter-i u atriju HKD-a na Sušaku. U srijedu 16.studenoga će na JazzAfteru nastupiti Trio Minus One, u četvrtak Katarina Jurić Quartet, a na posljednjem JazzAfter-u, u petak 18.studenoga pod nazivom "RijekaJazzRevue", moći ćemo slušati kompozicije riječkih jazz projekata.

Ivan Šarar, pročelnik za kulturu Grada Rijeke, pohvalio je organizaciju Jazz Time festivala, a posebno se osvrnuo na riječku jazz scenu koja je u zamahu. Naglasio je kako je Rijeci prijeko potreban prostor u kojem bi se kontinuirano mogli održavati jazz programi.

Interesantan osvrt na 25.JazzTime Rijeka došao je od Zorana Majstorovića koji je primjetio da je, osim u slučaju Tamare Obrovac, festivalski program usmjeren na instrumentalne programe, što posebno doprinosi promociji instrumentalnog jazza.

Darko Jurković Charlie, starosjedilac JazzTime-a, prisutnima je približio povijest jazza u Rijeci, dok su Bruno Mičetić i Sandro Legan (Overnight Parking), predstavili programe sa kojima će nastupiti zadnjeg dana.

Ulaznice za 25.JazzTime Rijeka potražite sistemu Entrio. Jednodnevne festivalske ulaznice možete kupiti po cijeni od 70 kuna, dok cijena trodnevne festivalske ulaznice iznosi 150 kuna.

Program 25.JazzTime Rijeka:

HKD na Sušaku:

Srijeda 16.11.2016. od 19:30H
Otvaranje Festivala
Otvorenje izložbe fotografija Davora Hrvoja
od 20:00H
Roberto Gatto Trio
Jazz orkestar HRT
i gosti: Darko Jurković Charlie, Zoran Majstorović, Franjo Črnjarić
JazzAfter: Trio Minus One

Četvrtak 17.11.2016. od 20:00H
Marc Abrams Trio
Chui
JazzAfter: Katarina Jurić Quartet

Petak 18.11.2016. od 20:00H
Bow vs. Plectrum
Tamara Obrovac Quartet
JazzAfter: RijekaJazzRevue

Botel Marina:
Subota 19.11.2016. od 20:00H
Mičetić-Šercar-Veselinović
Overnight Parking
 

Trio Minus One
Trio Minus One je organ duo pokrenut idejom dvoje glazbenika i velikih zaljubljenika u organ jazz glazbu. Karlo Lovrić na Hammond orguljama i Alain Ožbolt na bubnjevima, pojedinačno su svirali sa poznatim glazbenicima, a često i zajedno muzicirali na raznim jam sessionima. Ovim projektom započeli su ozbiljniju suradnju. Njihova interpretacija zasniva se na jazz i blues standardima te obradama poznatih pjesama u vlastitim aranžmanima.

Trio Minus One se između ostalima, može pohvaliti i nastupima na Liburnia jazz festivalu, Kastafskom kulturnom letu, a za ovu prigodu proširili su sastav te započeli suradnju sa riječkim tenor i sopran saksofonistom Franjom Črnjarićem.

Karlo Lovrić - hammond; Alain Ožbolt - bubanj; Franjo Črnjarić - saksofon

Katarina Jurić Quartet
Katarina Jurić svestrana je glazbenica, diplomirala glasovir na Muzičkoj akademiji u Zagrebu 2005. godine dok je na Berklee College of Music u Bostonu, USA, studirala jazz pjevanje te suvremeno aranžiranje i produkciju. Dobitnica je Porina – hrvatske diskografske nagrade – za produkciju božićnog albuma vokalne skupine ''Rivers'', s kojom je izdala još jedan studijski album. Iza nje su brojni angažmani i nastupi u Hrvatskoj i inozemstvu – Liburnia Jazz Festival (Opatija), Last Minute Jazz Festival (Bale), Lošinj Jazz festival, Jazz in Lap festival, Samobor Jazz festival, BP Jazz Festival u Grožnjanu, Cowbridge Jazz Festival (Wales, UK), Nishville Jazz Festival (Novi Sad, Srbija).

Repertoar koji će izvesti su jazz standardi iz Great American Songbook-a.

Katarina Jurić - vocal; Bruno Mičetić - gitara; Henry Radanović - bas; Dušan Kranjc - bubanj


25.JazzTime zahvaljuje na podršci Gradu Rijeci, Ministarstvu kulture Republike Hrvatske, Primorsko goranskoj Županiji, Turističkoj zajednici Grada Rijeke, Hrvatskoj Radio Televiziji, Botelu Marina, Novom listu, Radio Rijeci, Jazz.hr i Mixer.hr.
25. JazzTime Rijeka
@: info@jazztimerijeka.com
W: www.jazztimerijeka.com
Facebook: http://www.facebook.com/jazztimeri
Twitter: http://twitter.com/jazztimerijeka

© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja