Joe Kaplowitz Trio u Audiofil klubu

Joe Kaplowitz Trio u Audiofil klubu
Datum objave:
09.11.2016.

Jazz u Audiofil klubu Hrvatska.
Joe Kaplowitz Trio!

Subota 19.11. u 20h., Baštijanova 52a./4
Ulaz slobodan

Joe Kaplowitz profesionalno se počinje baviti glazbom s 15 godina u Washingtonu, SAD. Završava studij klavira, tube i kompozicije na Youngstown State Universityju 1995. godine. Od tada svira s velikim imenima američke blues i jazz scene: Eddiejem Danielsom, Jamesom Moodyjem, Erniejem Krivdom, Gregom Bandyjem, Randyjem Jonstonom, Wycliffom Gordanom, Ralphom Bowenom i Seanom Jonesom.

Joe je također nastupao sa Davidom “Fathead” Newmanom i blues legendom Kokom Taylorom i Luckyjem Petersonom. Nakon 1999. Joe predvodi sastave koji nastupaju u Bijeloj kući te u Blues Alleyu, The Knitting Factoryju i The House of Bluesu.

Od 2002. do 2004. Joe živi u New Yorku, gdje osniva Joe Kap Organ Trio (CD uradak: Joe Kap Organ Trio – Street Noise – Severn Records – 2004) i nastupa u mnogim poznatim mjestima te održava dugotrajnu suradnju s trubačom Markom Rappom. Također nastupa s imenima poput Liberty Ellman, Avi Rothbard, Abraham Burton i Wess Andreson, Mark Ferber, Kyle Struve i Kim Thompson.

Mario Bočić prof., magistrirao je klasični saksofon 2006. godine na Universität für Musik und darstellende kunst u Grazu. Studirao je jazz saksofon na Landeskonservatoriumu u Klagenfurtu.
Kao bariton saksofonist stalni je član HGM Jazz Orchestra Zagreb sa kojim ima priliku svirati sa vrhunskim jazz glazbenicima među kojima su: David Liebman, Peter Erskine, John Hollenbeck, Miljenko Prohaska, Jim McNeely, John Thomas, Deborah Brown, Toshiko Akiyoshi, Kokan Dimusevski i mnogi drugi.

Nastupao je na međunarodnim festivalima jazz i blues glazbe u hrvatskoj i inozemstvu. Pohađao razne seminare vrhunskih glazbenika jazz i klasične glazbe među kojima su Eugen Rousseau, Bob Mintzer, Don Menza, Claude Delangle i mnogi drugi.

Član je saksofon kvarteta Quadrophone, Dubravko Vorih and New Tribe, Edo Maajka Band, Billie and the Kids te surađuje sa Jazz Me Do Quintetom, Big Bendom HRT-a, The Beat Fleetom i mnogim drugim glazbenicima.

Marko Lazarić u dobi od samo 6 godina počeo je svirati bubnjeve u Puhačkom Orkestru "Lovran". Od 1996. godine profesionalno se bavi glazbom, a dvije godine nakon toga počinje svirati s Elvis Stanić Group u kojoj se zadržava do 2005. godine zbog odlaska na školovanje u glasovitu "LA Music Academy". Po povratku prijavljuje se na audiciju za Big band HRT-a, čiji član postaje od rujna 2007. Više puta je nagrađivan Nagradom Status za najistaknutijeg bubnjara kako u jazz tako i u pop-rock kategorijama. Svirao je na mnogim jazz festivalima i surađivao s mnogim poznatim jazz glazbenicima u zemlji i inozemstvu. Sa svojim bendom Hologram izdaje istoimeni album, na kojem se pojavljuje i kao autor.

© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja