Terell Stafford i Jazz orkestar HRT-a

Terell Stafford i Jazz orkestar HRT-a
Datum objave:
30.03.2016.

Koncert Jazz orkestra HRT-a iz Jazz ciklusa u srijedu, 6. travnja u 20 sati, u Dvoranu Gorgona Muzeja suvremene umjetnosti.
 
Orkestar će nastupiti pod vodstvom šefa-dirigenta Andreasa Marinella, a na pozornici dvorane Gorgona pridružit će im se vrhunski trubač Terell Stafford.
 
Njujorški trubač, skladatelj, pedagog i bandleader Terell Stafford uz Jazz orkestar HRT-a predstavit će se vlastitim skladbama, ali i sviračkim umijećem zbog kojeg su ga mnogi velikani jazza htjeli imati u svojim sastavima. Umjetnički je voditelj Jazz orkestra Philadelphia i redoviti predavač na Temple University, a svoje djelovanje bilježi i u sastavima kao što su Grammyjem ovjenčan orkestar Vanguard, Benny Golson Sextet, McCoy Tyner Sextet, Frank Wes Quintet, Clayton Brothers, Hamilton-Clayton Jazz Orchestra, Dizzy Gillespie All Stars, Carnegie Hall Jazz Band, Jon Faddis Jazz Orchestra...

"Jedan od najvećih svirača našega vremena, izvanredni trubač", riječi su kojima je legendarni McCoy Tyner opisao Terella Stafforda, glazbenika s njujorškom adresom kojega odlikuju iznimna virtuoznost i osjećaj za melodiju.

© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja