Matija svira Arsena

Matija svira Arsena
Datum objave:
10.01.2016.

ZAGREBAČKO KAZALIŠTE MLADIH (ZKM)

 

PETAK, 4. OŽUJKA 2016. u 20 sati

 

Matija svira Arsena 4. ožujka 2016. u Zagrebačkom kazalištu mladih! U intimnom prostoru ZKM-a jedan od naših najboljih jazz glazbenika predstavit će album na kojemu se nalaze vrhunske interpretacije klasika kao što su „Sve što znaš o meni“, „Kuća pored mora“, „Tvoje nježne godine“, „Ni ti ni ja“ ili pak naslovne teme iz „Glembajeva“ i „U registraturi“. Album „Matija svira Arsena“ niti dva mjeseca od objave našao je put do publike i ujedno mjesto na listama najboljih ovogodišnjih albuma.

 

„Iako se radi o intelektualnom pristupu glazbi, album 'Matija svira Arsena' ne gubi ništa od duhovnosti. Dapače, radi se o glazbi koja je pomirila vrhunski pijanizam i izniman ljudski faktor. U ovom slučaju dva vrlo bliska ljudska faktora“, zapisao je glazbeni kritičar Hrvoje Horvat u knjižici albuma. 

 

Pisma od nota bez versa, a čija produhovljenost i bez stihova debelo nadilazi puko prearanžiranje Arsenovih skladbi. Posrijedi je tronut i bolan, ali i pročišćujući razgovor s preminulim ocem u formi pijanističkih skladbi koje zvuče poput svega onoga zbog čega se Matija divio ocu, ali i zbog čega je otac bio neizmjerno ponosan na sina...“, napisao je glazbeni kritičar Aleksandar Dragaš u Jutarnjem listu.

 

Matija Dedić u petak, 4. ožujka 2016. u ZKM-u, s početkom u 20 sati. 

 

ULAZNICE potražite na sljedećim prodajnim mjestima: Aquarius Music Shopovi (Varšavska 13, Branimir centar), AGM knjižara (Teslina 7), Kompas Zagreb (Gajeva 6) te online putem www.ulaznice.hr. Cijene ulaznica: 150 / 180 kn.

© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja