Program - Jazz.hr/Jesen 11. - 14. listopad 2011.

Datum objave:
11.10.2011.

 


Utorak, 11. 10.
Vrijeme je za jazz
Le Kap Quartet
Finger Snap Trio
Jasna Bilušić & New Deal
Matija Dedić, Tihomir Hojsak, Borna Šercar

500. emisija „Vrijeme je za jazz" prilika je da u suradnji s našim stalnim partnerom HTVom obavimo smotru hrvatskog jazza. Birani kratki programi hrvatskih jazz snaga, festival u festivalu, i jedinstvena prilika ljubiteljima glazbe da na jednom koncertu dožive presjek kroz hrvatsku jazz scenu.


Srijeda, 12. 10.
Michel Camilo, klavir solo

Zvijezda ovogodišnjeg festivala je dominikanski virtuoz koji će se s dva nastupa prvi put predstaviti zagrebačkoj publici kao skladatelj i pijanist. Klavirskim recitalom provest će sve sretnike koji na vrijeme nabave ulaznicu kroz svijet jazza, bluesa i latina.


Četvrtak, 13. 10.
Kurt Rosenwinkel's Time Machine
Andrew D'Angelo; bas klarinet, saksofoni
Kurt Rosenwinkel; gitara
Eric Revis; kontrabas
Nasheet Waits; bubnjevi

Glazbenik kojeg nazivaju najboljim jazz gitaristom mlađeg naraštaja svoju glazbu zasniva na istraživanju novih glazbenih područja i objedinjavanju raznih utjecaja. S jednakom pažnjom pristupa stvaralaštvu Dukea Ellingtona, Allana Holdswortha, Johna Coltranea i Buda Powella.


Petak, 14. 10.
Michel Camilo uz Zagrebačku filharmoniju
Dirigent: Ernest Martínez Izquierdo
Program: Marquez, Camilo, Ginastera, Gershwin

Na svom drugom Zagrebačkom koncertu, Michel Camilo predstavit će se kao solist uz Zagrebačku filharmoniju u Velikoj dvorani. Ovom prilikom će izvesti svoj II. klavirski koncert, te Gershwinovu Rapsodiju u plavom.


© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja