Program - 18. Proljetna revija jazza 22.- 25. travanj 2008.

Datum objave:
22.04.2008.Mala dvorana «Vatroslava Lisinskog», početak u 20 sati.

Utorak, 22.4.
Christian Münchinger Quartet (CH)
Christian Münchinger ; saksofoni
Christoph Stiefel; klavir
Fabian Gisler; bas
Pius Baschnagel; bubnjevi

Gosti iz Švicarske, predvođeni mladim saksofonistom s američkim iskustvom, spadaju u vrh jazz scene svoje domovine. Standardi i originalne skladbe, sve pripremljeno na atraktivan i bezvremeni način veselja u zajedničkom muziciranju.

Ayşe Tütüncü Trio (TR)
Yahya Dai; saksofoni
Oguz Büyükberber; klarineti
Ayşe Tütüncu; klavir

Turska pijanistica Ayşe Tütüncu kombinira suvremeni jazz i suvremenu ozbiljnu glazbu, te ih boji svojim turskim nasljeđem i zvucima bliskog istoka. Uz nju su u triju dva puhača s kojima je snimila nosač zvuka za kultni Blue Note Records.


Srijeda, 23.4.
Tribute to Damir Dičić
Sudjeluju: Ivan Kapec Trio, Luka Udjbinac, Darko Jurković Charlie, Nebojša Buhin Nebo, Elvis Penava Trio, Zagreb Jazz Portrait

Prerano preminuli velikan hrvatskog jazza proslavio bi ovog ljeta svoj 70. rođendan. Povod je to da se promicatelji njegovog glazbenog nasljeđa okupe i koncertno izvedu neke njegove skladbe, koje će tijekom godine snimiti i na nosač zvuka.

Ganelin Trio Priority (LV/IL/D)
Petras Vysniauskas; saksofoni
Vjačeslav Ganelin; klavir
Klaus Kugel; bubnjevi

Vjačeslav Ganelin, vodeći glazbenik sovjetskog jazza sedamdesetih i osamdesetih godina, koji je sa svojim legendarnim triom osvajao svjetske pozornice, danas živi u Izraelu i sa svojim novim međunarodnim triom redefinira značenje avangardnog jazza i suvremene improvizirane glazbe.


Četvrtak 24. 4.
Nove nade jazza «Marjan Marjanović»

Tradicionalna smotra novih lica hrvatskog jazza.

MeđuJazzJe
Ana Laić; vokal
Saša Nestorović; saksofoni
Davor Križić; truba
Marin Ferketin; trombon
Julije Njikoš; klavir
Igor Savin; vibrafon
Luka Rojc; violina
Saša Borovec; kontrabas
Borna Šercar; bubnjevi

1924. godine dr. Vinko Žganec zapisao je i objavio 770 međimurskih pučkih popijevki. 2007. godine Igor Savin je izabrao dvanaest, obradio ih i harmonizirao glazbenim jezikom jazza i pripremio ih za izvođenje s grupom vodećih hrvatskih jazz glazbenika.


Petak, 25.4.
Maria Joao i Jan Gunnar Hof (P/N)

Prva dama europskog jazza, portugalska diva Maria Joao, nastupit će u neobičnoj kombinaciji europskog sjevera i juga, s norveškim pijanistom i skladateljem Janom Gunnarom Hofom.


Cijena pojedinačnih ulaznica 70 kuna. Za sva četiri koncerta u pretplati 25% popusta. Za članove Jazz kluba «Zagreb» 60% popusta.

© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja