Kajtebriga za Gunju

Kajtebriga za Gunju
Datum objave:
16.06.2014.
Kajtebriga Trio

Umjetnici-umjetnicima: Kajtebriga za Gunju

Jazz koncert za udrugu SKIG

U četvrtak, 19. lipnja, u 21 sat, u Bar flayu održat će se koncert jazz-banda "Kajtebriga". Sav prihod od koncerta pod nazivom Kajtebriga za Gunju namijenjen je Multimedijalnom centru - Studio kreativnih ideja Gunja (SKIG). Na najavnoj pressici Zvonko Zečević, rođeni Gunjanin, glumac HNK u Varaždinu, zahvalio je Kajtebriga bendu na ideji da organizira humanitarni koncert za Gunju, kojim bi se pomoglo SKIG-u da se što prije oporavi od razornih posljedica poplave.
Ideja za pomoć SKIG-u potekla je od Kajtebriga benda, zapravo Petra Eldana i Hane Hegedušić, prijatelja glumca Zvonka Zečevića, rođenog Gunjanina, koji kaže da je Multimedijalni centar osnovan šezdesetih godina prošlog stoljeća i zaslužan je za kulturni razvoj Gunje i njezinih žitelja, osobito na području literarnog i filmskog stvaralaštva.
Bend Kajtebriga čine poznata varaždinska glumica i pjevačica Hana Hegedušić i Eldanovi kolege profesori iz Glazbene škole u Varaždinu: Gordan Perši, prof. saxofona i Stanislav Muškinja, prof. udaraljki, te Petar Vešić na basu i on za klavirom.
- Vjerujem da će koncert biti zanimljiv i da će se svidjeti publici jer pripremili smo pitki jazz. Mnoge melodije prepoznat će i publika koja inače nije jazz publika. Bit će tu i šansona obrađenih u jazz - varijanti i dosta naših autorskih skladbi, songova iz musicala i jazz standarda. Bit će to cjelovečernji koncert a održat će se na blagdan Tijelovo. Neki će možda spajati petak i dane vikenda pa ako ne odu iz Varaždina pozivamo ih da dođu i uživaju u koncertu i usput pomognu nama umjetnicima da učinimo nešto za Gunju.  

Žiro račun 2500009-1101308085, IBAN HR 5425000091101308085

Uplate moguće i na žiro račun SKIG-a:0IB 43299215667

 

 

 


© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja