Deborah J. Carter će nastupiti i održati glazbene radionice u Zagrebu

Deborah J. Carter će nastupiti i održati glazbene radionice u Zagrebu
Datum objave:
16.05.2012.
Deborah J. Carter
Udruga JAZZart i Muzički Salon 
Vas pozivaju 
na koncert američke jazz vokalistice 

DEBORAH J. CARTER

Vrijeme održavanja: 24. 5. u 21h


Mjesto održavanja: Polukružna dvorana Teatra &TD, Studentski centar, Savska 25Cijena karte: 40kn // studenti 30knUlaznice možete rezervirati na blagajni Teatra &TD svaki radni dan od 11 do 13h, te navečer 2h prije programa. Karte se mogu rezervirati i na broj telefona: 4593 510.
"Jedna od najznačajnijih američkih pjevačica s adresom u Europi i pravo ju je zadovoljstvo čuti. Ne samo da ima izuzetno ugodan glas i temeljito razumijevanje jazza, već je njen entuzijazam zarazan."
Scott Yanow, Author of ten jazz books including Trumpet Kings, Bebop, Jazz On Film and Jazz On Record 1917-76

Deborah J. Carter drugi put dolazi u Hrvatsku. Ovom prigodom će održati koncert 24. svibnja u Polukružnoj dvorani Teatra &TD uz klavirski trio. Uz vrsnu vokalisticu nastupit će lirični pijanist Hrvoje Galler, kontrabasist Zvonimir Šestak te bubnjar Jazz orkestra HRT-a Marko Lazarić. 

Osim što je istaknuta vokalistica ona je i vokalni pedagog te će ovom prigodom održati radionicu za vokaliste u trajanju od dva dana. Nakon radionice polaznici će predstaviti stečeno znanje na koncertu koji će se održati 27. svibnja u MM Centru u 21h. Ulaz je BESPLATAN.

Deborah J. Carter rođena je u SAD-u, a odrasla na Havajima i u Japanu. Kao pjevačica, skladateljica i aranžerka, u glazbu unosi svoje multikulturalno životno iskustvo: "Imamo sreće što su nam u današnje doba otvorena vrata prema drugim kulturama i gledištima kojima možemo obogatiti vlastita." Takav se stav jasno izražava u njezinu stilu. Časopis Music Maker opisao ju je kao &bdquoapsolutno vrhunsku", a danas je svakako jedna od najdinamičnijih vokalistica na jazz-sceni.
Deborah se glazbom počela baviti vrlo rano. Najprije se posvetila puhačkim instrumentima na Havajima, a zatim je u Japanu kao mlada djevojka učila glazbenu teoriju, aranžiranje i skladanje. Glazbeno obrazovanje nastavila je na prestižnom Berklee College of Music. 
"U mladosti sam imala sreće što sam imala izvrsne učitelje i prijatelje koji su me poticali i koji su mi bili nadahnuće za glazbeni razvoj." 
Tijekom trogodišnjeg boravka na Dalekom istoku okušala se i u kazalištu, u kojem je nastupila u nekoliko glavnih i sporednih uloga brodvejskih mjuzikala koje je ondje postavila mlada američka kazališna skupina. Deborah često nastupa na jazz-festivalima, u jazz-klubovima, na seminarima te u radijskim i televizijskim emisijama diljem Europe i Azije. Uz vlastiti ansambl s kojim često izvodi svoje aranžmane i skladbe, Deborah uživa i u izvedbi velikih jazz-klasika kao gošća brojnih priznatih europskih jazz-orkestara, kao što su Metropole Orchestra, HR Big Band Frankfurtskog radija, Simfonijski orkestar Frankfurtskog radija, Sedavi Latin Jazz Big Band s Mikeom Mossmanom i drugi. Nastupila je i na nekoliko turneja u počast velikim glazbenicima, uključujući onu u počast Dukeu Ellingtonu 1999., Louisu Armstrongu 2000. sa Scottom Hamiltonom te turneju &bdquoThe Jazz Legends" s Michaelom Varekampom i Fritsom Landesbergenom 2003.

 HYPERLINK "http://www.deborahjcarter.com/" http://www.deborahjcarter.com/


© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja