Najavljen 7. Siscia Open Jazz & Blues Festival

Najavljen 7. Siscia Open Jazz & Blues Festival
Datum objave:
02.07.2012.
Marijan Glavnik, Damir Kukuruzović, Dinko Pintarić, Davor Hrvoj

7. SISCIA OPEN JAZZ & BLUES FESTIVAL 2012.

piše: Dinko H. Sansky

U ponedjeljak 2. srpnja 2012. godine ispred Siscia Jazz Cluba u Sisku održana je konferencija za medije na kojoj je najavljen i predstavljen već tradicionalni, ovaj put 7. po redu SISCIA OPEN JAZZ & BLUES FESTIVAL.
Damir Kukuruzović... hrvatski Django, glazbenik koji je od gipsy swing jazza načinio sisački i hrvatski brand te od Djangove baštine napravio gotovo domaći glazbeni trend, svirajući pred prepunim dvoranama od Lisinskog do Doma sportova, od sisačkog kluba do zapaženih koncerata po Istri i drugdje...ne posustaje kao začetnik i voditelj ovog iznimno značajnog jazz & blues festivala.
Uz potporu Grada i gradonačelnika Dinka Pintarića (koji je svojom nazočnošću i govorom na presici to i potvrdio!) Festival ide dalje, unatoč recesijskim vremenima.
Akademski kipar i slikar Marijan Glavnik govorio je o idejnim rješenjima naslovnica, plakata i grafičke promidžbe festivala (što volonterski čini već godinama!), Davor Hrvoj, najznačajniji naš jazz novinar, govorio je o važnosti festivala ne samo u hrvatskim okvirima, a sam Kukuruzović o imenima koja nastupaju ove godine.
Sretni smo što Festival ide i ove godine, a svatko će pronaći nešto za sebe, to je sigurno. Evo i rasporeda:

06.7. Dixieland Show
07.7. VIA «Lipe»
13.7. Chocolate Disaster
14.7. Jelena Radan ( Tripptih)
20.7. Marijan Gruber & Friends
21.7. Miro Ungar
27.7. Groovy Cakes
28.7. Telefon Blues Band
01.8. Raphael Fays, Damir Kukuruzović & Friends


© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja