Kapecov global i antiglobal jazz u Saxu

Kapecov global i antiglobal jazz u Saxu
Datum objave:
25.10.2011.
Ivan Kapec Band u Saxu !!!

piše: Dinko H. Sansky

Ivan Kapec Band nastupit će u srijedu 26. listopada u Saxu, u okviru projekta Global i antiglobal jazz. Riječ je o profinjenim glazbenicima predvođenim jednim od najvećih lirika hrvatske jazz gitare, Ivanom Kapecom, čovjekom doista osebujne pojavnosti u našoj glazbi. Naime, skladbe s njegovih albuma «Lancun» i «Bava», a i neke nove, uvijek plijene emotivnošću i finim spojem mainstream jazza s našim dalmatinskim, zagorskim ili slavonskim podnebljem i ugođajem. To i jeste Ivanova intencija, i tu je na dobrom putu.
 
Jazz koji nude Kapec i ekipa je i slušljiv i iskren, publika u Saxu će to svakako imati zgodu čuti. Tim prije što Kapec djeluje s provjerenim imenima jazz glazbe, glazbenicima od kojih je svaki priča za sebe i ljudima koji su u jazz glazbi već ostavili duboke tragove. Vidimo se u Saxu!

Ivan Kapec Band su:
Ivan Kapec - gitara
Miro Kadoić - saksofon, flauta
Hrvoje Galler - klavir
Mladen Baraković - kontrabas
Borko Rupena - bubnjevi


Evo što su rekli o njihovoj glazbi Mladen Mazur i David Cox:

Global i antiglobal jazz
Ivan Kapec Band sastavljaju vrsni jazz glazbenici, a sviraju autorske skladbe I. Kapeca, s hvaljenih albuma Lancun i Bava te nove, još neobjavljene, svježe izašle iz skladateljske radionice. Glazba koju stvaraju mediteranskoga je daha, filmične atmosfere i lucidne energije.

....."Ivan Kapec u našem je jazzu po mnogočemu specifičan interpret jazza. Obilježava ga posebna glazbena osmišljenost, on je, što bi se danas reklo, cool, što se dakako odražava i u njegovu sviranju."
Mladen Mazur, Vijenac

....."The young Croatian Ivan Kapec plays melodic guitar-oriented jazz in the tradition of Pat Metheny and others. But he also brings a Euro-sensibility and a willingness to experiment with electronics to this style of playing."
David Cox, Rambles - cultural arts review magazine

HYPERLINK "http://www.myspace.com/ivankapec" www.myspace.com/ivankapec


© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja