Anat Cohen Quartet na Avantgarde Jazz Festivalu u Rovinju

Anat Cohen Quartet na Avantgarde Jazz Festivalu u Rovinju
Datum objave:
19.05.2011.
Anat Cohen
Rovinj, 18. svibnja 2011. - Anat Cohen Quartet, predvođen izraelskom multiinstrumentalisticom i jednom od ponajboljih klarinetistica na svijetu, nastupit će, u sklopu 1. Avantgarde Jazz Festivala, 27. svibnja na pozornici Monte u starogradskoj jezgri Rovinja.

Anat Cohen je danas podjednako poznata kao klarinetistica i saksofonistica. Dobitnica je nekoliko prestižnih nagrada i priznanja - Jazz Journalists Association ju četiri godine zaredom proglašava najboljom klarinetisticom, a Down Beat ju više godina uzastopce uvrštava na prvo mjesto klarinetista u usponu karijere, dok visoke pozicije zauzima i u kategorijama tenor i sopran saksofonista u usponu karijere. Prema izboru kritičara Down Beata 2010. godine osvaja prvo mjesto u čak tri kategorije - Jazz Artist Rising Star, Soprano Saxophone Rising Star, Clarinet Rising Star.
Uz jazz glazbu počela je svirati u raznim glazbenim stilovima u kojima je klarinet dio tradicije, između ostalog u klezmer i brazilskoj glazbi, dixielandu, te kolumbijskoj i venecuelanskoj folk glazbi. Nastupa diljem svijeta, uključujući najprestižnije jazz klubove Poput Village Vanguarda i Jazz Standarda, surađujući s poznatim jazz glazbenicima. Djeluje u raznim sastavima, ansamblima i brojnim orkestrima, a vodi i vlastite skupine s kojima je snimila samostalne albume: «Place & Time» (2005.) koji je te godine u New Yorku bio proglašen najboljim debitanskim albumom, «Poetica» (2007.) na kojem svira isključivo klarinet te «Noir» (2007.) što ga je snimila s orkestrom. JazzTimes je albume «Poetica» i «Noir» uvrstio u pedeset najboljih jazz izdanja 2007. Kao vođa sastava 2008. izdaje svoj četvrti album, hvaljeni «Notes From The Village", a 2010. «Clarinetwork Live at the Village Vanguard«. U Rovinj dolazi sa svojim Quartetom kojeg uz nju čine poznati glazbenici: pijanist Jason Lindner, bubnjar Daniel Freedman i basist Joe Martin.

Početak koncerta je u 21 sat, ulaz od 20 sati.

Ulaznice za koncert Anat Cohen Quarteta moguće je kupiti u Maistrinim hotelima: Monte Mulini, Eden, Park i Adriatic te na prodajnim mjestima sustava Eventim i online na www.eventim.hr. Cijena ulaznica u pretprodaji iznosi 120 kn i 100 kn. Uskoro više informacija o ulaznicama za ostale koncerte u sklopu Avantgarde Jazz Festivala.

Avantgarde Jazz Festival, čiji je Maistra generalni sponzor, ove će sezone okupiti neka od najznačajnijih imena svjetske jazz scene te na taj način obogatiti kulturnu i turističku ponudu grada i ponuditi publici niz glazbenih poslastica na prestižnim rovinjskim lokacijama. Nakon Julian Lage Group i Anat Cohen Quarteta, 10. lipnja u hotelu Monte Mulini sa svojim trijom nastupit će priznati orguljaš i klavijaturist, često nazivan praocem acid jazza, Dr. Lonnie Smith. U srpnju publiku očekuju čak tri vrhunska jazz koncerta. Prvi od njih održat će, 1. srpnja na travnjaku hotela Eden, New Gary Burton Quartet na čelu s Garyjem Burtonom, glazbenikom koji je predstavio svijetu stil sviranja vibrafona s četiri palice i popularizirao duet format u jazzu. Tjedan dana nakon New Gary Burton Quarteta, 8. srpnja, u bivšoj Tvornici duhana Rovinj uslijedit će koncert jednog od najpoznatijh pop i R&B pjevača, ujedno i vrhunskog jazz gitariste te višestrukog dobitnika Grammyja, Georgea Bensona, dok će Return to Forever IV, vodeća skupina jazz fusion pokreta 70-ih predvođena Chick Coreaom, nastupiti 17. srpnja u istom prostoru.

Avantgarde Jazz Festival podržavaju: Maistra, Turistička zajednica Rovinj, Zagrebačka banka, Coca-Cola, Ožujsko, Jutarnji list, Tportal.hr, Muzika.hr.

Program 1. Avantgarde Jazz Festivala:
27.05. Anat Cohen Quartet / Pozornica Monte / 21:00 h
10.06. Dr. Lonnie Smith Trio / Hotel Monte Mulini / 21:00 h
01.07. New Gary Burton Quartet / Travnjak hotela Eden / 21:00 h
08.07. George Benson / Bivša TDR / 21:00 h
17.07. Return to Forever IV / Bivša TDR / 21:00 h


© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja