4. ovosezonski koncert HGM-A BAND-a

4. ovosezonski koncert HGM-A BAND-a
Datum objave:
20.05.2011.
HGM-A BAND
4. koncert HGM-A BAND-a u sezoni 2010./2011.
U petak, 27.05. 2011. u 20 sati
Kino Forum, Studentsko naselje Stjepan Radić, Jarunska 2
HGM - A BAND ,dirigent Sigi Feigl(A)
Gosti
BIG BAND GROSUPLJE (SLO), dirigent: Igor Lunder
ULAZ SLOBODAN !!!!

NOVA GENERACIJA HGM A-BAND-a
Potaknuti iskustvom HGM jazz orkestra Zagreb u listopadu 2009. HGM uz potporu Studentskog centra Kulturne promjene koji su osigurali prostor za rad pokrenula je novu generaciju jazz glazbenika- A band kojeg čine mladi glazbenici, ljubitelji jazza iz različitih krajeva Hrvatske.
Trideset mladih glazbenika okupio je zajednički cilj: ljubav prema jazzu, zajedničko muziciranje, sviranje u big- band-u, želja za usavršavanjem, stjecanjem znanja i iskustva, ali i daljnje školovanje na nekoj od Jazz akademija u svijetu.
U ovom orkestru vidjeli su priliku za ostvarenje svojih ciljeva kroz kontinuirani rad visoke kvalitete koju osigurava voditelj, jazz pedagog i dirigent Sigi Feigl, što je svakako motivacija za učenje. HGM ovim programom nudi kontinuiranu, organiziranu nastavu sa vrhunskim jazz pedagozima. Sviranje u HGM big bendu, iako vrlo zabavno i zanimljivo, zapravo, predstavlja školu jazz glazbe kroz interpretaciju, fraziranje i improvizaciju. Najbolji dokaz tomu je možda to što probe, iako dugotrajne i mukotrpne, od tridesetak glazbenika, nitko ni za živu glavu ne propušta. Od listopada 2009. do prosinca 2010. održano je 23 radinica, oko 130 sati rada. Promotivni koncert HGM A band održao je 20.lipnja 2010., sa svojim kolegama, već afirmiranim glazbenicima iz HGM jazz orkestra Zagreb, Andreasom Marinellom, Mironom Hauserom i Darkom Sedakom Benčićem u Velikoj dvorani Teatra &TD u Zagrebu.. U koncertnoj sezoni HGM jazz night ugostit će big bandove iz Austrije,Hrvatske i Slovenije.

BIG BAND GROSUPLJE već jedanaest godina ima otkako je osnovana jedna od najaktivnijih velikih glazbenih skupina u Sloveniji. Mladi ljubitelji glazbe, tada još prikupljeni pod krovom Glazbene škole Grosuplje, pod vodstvom Braca J. Doblekarja utrli su put za uspjeh. Ovaj nije došao slučajno. Naporan rad i žrtva, potpomognuti s ogromnom dobrom voljom i ljubavlju prema glazbi, vodili su orkestar po glazbenim pozornicama po cijeloj Sloveniji, a i inozemstvu.
Kroz osnivanje kulturnog društva orkestar je napredovao i organizacijski. Bracu Doblekarja zamijenio je mag. Igor Lunder, koji i danas nastavlja svoj uspješno započeti rad.
U godinama postojanja Big Band Grosuplje nastupio je preko dvjesto puta, mogli smo ih čuti od najprestižnijih dvorana, često je svirao na televizijskim i radio postajama, a i na državnim događanjima. Orkestar je surađivao s najvećim imenima slovenske glazbene scene (Oto Pestner, Elda Viler, Alenka Godec, Nusa Derenda, Darja Švajger...) kao i mnogim stranim gostima (Western Jazz Quarteta, Arthur Lipner, Rick Stitzel, Boško Petrović, Sigi Feigl, Saša Nestorović, Davor Križić...).
Misija takvog orkestra nije samo u nastupanju, njegova je uloga neprocjenjiva i za integraciju mladih osoba u korisne aktivnosti u slobodno vrijeme, gdje dospijevaju ne samo glazbeno, nego i osobno naučiti kako raditi u timu, stjecati znanja, iskustva...

Veselimo se vašem dolasku!
Hrvatska glazbena mladež


© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja