Swingstyrke 7 ponovno u Zagrebu

Swingstyrke 7 ponovno u Zagrebu
Datum objave:
17.05.2011.
Swingstyrke 7
Veleposlanstvo Kraljevine Danske, organizacija Jazz Denmark i The Movie Pub - Zagreb, 19. i 20. svibnja 2011., imaju čast ugostiti renomirani danski jazz sastav Swingstyrke 7.

Ovo je treći puta da ovi vrsni jazz glazbenici gostuju u Zagrebu što potvrđuje njihovu ljubav prema gradu i publici, ali i obrnuto. Zagrebačka jazz scena uvijek je s oduševljenjem dočekivala Swingstyrke 7.

Ove će godine, Swingstyrke 7, publici predstaviti svoj posljednji album „Right on!" te još nekoliko novih skladbi, a oba koncerta održat će se u The Movie Pubu s početkom u 21 sat.

Njihova glazba može se opisati kao elegantan swing jazz inspiriran Count Basievim „Kansas City-7" sastavom iz 50-ih. Ono što je fascinantno kod Swingstyrkea 7 je što su u minimalno izmijenjenoj postavi na sceni već punih 36 godina. Pokrenuli su ga ritam gitarist Hallin Ole Olsen i svirač trube Ole Stolle još davne 1975.

Tijekom godina etablirali su se u jedan od najcjenjenijih danskih jazz sastava i postali izvrstan izvozni proizvod. Dokaz tome je i lista poznatih imena koja su svirala s Swingsryrkeom 7 u raznim prilikama, poput: Clarka Terrya, Horacea Parlana, Thada Joneas, Eda Thigpena ili Richarda Boonea.

Članovi današnjeg sastava su, u prednjoj liniji: Jens Sondergaard (alt saksofon), Niels "Flipper" Stuart (tenor saksofon i flauta) i Anders Jacobsen (trombon). Osim Pera Moellehoeja u ritam sekciji nalaze se Ole Hansen Kock (klavir), Hugo Rasmussen (bas gitara) i Aage Tanggaard (bubnjevi).

Za sve dodatne informacije molim vas obratite se na brojeve telefona: 4924 540 i 4924 544 ili mail adresu: tomislav@dtczagreb.hr


© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja