Novogodišnje slavlje uz vrhunski jazz

Novogodišnje slavlje uz vrhunski jazz
Datum objave:
29.12.2010.
Simone
31/12/2010

Hotel Monte Mulini, Rovinj

U sklopu ekskluzivnog dočeka Nove godine u rovinjskom hotelu Monte Mulini, po prvi puta u Hrvatskoj, nastupit će američka pjevačica Simone, kćer glazbene ikone i legende Nine Simone.

Tijekom karijere Simone je razvila uzbudljiv i raznolik repertoar popa, soula, rocka, jazza i funka, a može se pohvaliti životopisom koji uključuje nastupe diljem svijeta i glavne uloge na Broadwayu u uspješnim mjuziklima kao što su Rent i Aida. Slovi kao multitalentirana pjevačica i autorica, a postaje poznata po impresivnim glasovnim mogućnostima, lirskoj interpretaciji i dubokom razumijevanju glazbe. S bogatim naslijeđem i ogromnim postignućima te statusom zvijezde Broadwaya i vrhunske live izvođačice Simone je na tragu da postane jedna od najuspješnijih pjevačica.

Godine 2008. izdaje «Simone On Simone», big band album posvećen majci, s kojim postiže zapaženi uspjeh. Album donosi jedanaest pjesama iz repertoara Nine Simone, među kojima se nalaze i obrade klasika «Feeling Good», «Black Is The Color Of My True Love's Hair», «Work Song», «(You'll) Go To Hell» i swing verzije pjesama «Love Me Or Leave Me» i Duke Ellingtonove «Gal >From Joe's». Na svom prvijencu ostvaruje suradnju s poznatim producentom Bobom Beldenom koji je u svojoj karijeri surađivao s velikim glazbenim imenima, među ostalima i s Herbiem Hancockom, Cassandrom Wilson, Stingom i Chick Coreaom.

Kao predgrupa Simone nastupit će hrvatski peteročlani jazz sastav Soul Station.

SOUL STATION

Ivana Starčević - vokal
Ante Gelo - jazz gitara
Zvjezdan Ružić - klavir
Tihomir Hojsar - kontrabas
Borna Šercar - bubanj

Gitarist, skladatelj i aranžer Ante Gelo rođen je 1974. u Zagrebu. Diplomirao je jazz gitaru na „Universitat fur Musik und darstellende Kunst" u Grazu. Godine 2001. upisao je magisterij na istom fakultetu, smjer kompozicija i aranžiranje. Surađuje i piše za brojne orkestre: Zagrebački Solisti, Zagrebačka Filharmonija, Simfonijski Orkestar HRT, Big Band HRT, Big Band HGM, Simfonijski Orkestar RTV Ljubljana itd. Nastupao je na raznim koncertima i studijskim snimanjima diljem Europe, Amerike i Južne Amerike. Surađivao je i s Boškom Petrovićem, Tamarom Obrovac, Leeom Harperom, Albertom Marsicom, Antoniom Sanchezom, Matijom Dedićem, Gabi Novak, Ninom Badrić, Tedijem Spalatom, Oliverom Dragojevićem i brojnim drugim glazbenicima. Dobitnik je nagrade Hrvatskog društva skladatelja za najbolju jazz skladbu te nagrade Status Hrvatske glazbene unije. Višestruki je dobitnik Porina. Djeluje i kao jazz edukator.

Pjevačica i glumica Ivana Starčević rođena je 1984. u Zagrebu. Pjevanjem se bavi od svoje 16 godine nastupajući s raznim jazz ansamblima, u kazalištima, na studijskim snimanjima i sinkronizacijama. Za londonsku izdavačku kuću Rhythm Bomb Records objavila je album s vlastitim bandom Billie & the Kids. Nastupala je na raznim europskim blues, jazz i swing festivalima.
U Hrvatskoj je posebno zapažena nastupajući kao pjevačica, glumica i autorica glazbe u raznim kazališnim predstavama: KAUBOJI (Exit), Kosa, Aida (Kazalište Komedija), Ljepotica i zvijer (Kazalište Trešnja), Uspon i pad Malog Glasa (HNK Ivana Pl. Zajca/ Rijeka.

 

Zvjezdan Ružić rođen je 1988. godine u Rijeci. Trenutno pohađa 4. godinu na Jazz konzervartoriju u Klagenfurtu, gdje se školuje u klasi prof. Roba Bargarda (NY). Član je Olja'zz banda, Jazziane Croatice, surađuje s Denisom Razumovićem na snimanju novoga albuma te je aktualan u drugim jazz i pop projektima. 2010. godine dobitnik je nagrade Status u kategoriji "Mlade nade jazza".

 

Tihomir Hojsak rođen je u Koprivnici 1981. godine. Osnovnu i srednju glazbenu školu završio je u Varaždinu, 2007. godine upisuje studij kontrabasa na Muzičkoj akademiji Zagreb. Tijekom godina svirao je u Mađarskoj, Italiji, Sloveniji, Austriji, Litvi, Crnoj Gori i Kosovu na renomiranim jazz festivalima te kazalištima. Surađivao je s mnogo eminentnih glazbenika inozemne i hrvatske klasične i jazz scene.

 

Borna Šercar rođen je 1972. godine u Zagrebu. Diplomirao je, u klasi prof. Igora Lešnika, na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Svirao je 8 godina u Big Bandu HRT-a, a honorarno djeluje u Hrvatskom baroknom ansamblu, Simfonijskom orkestru HRT-a, Zagrebačkoj filharmoniji. Surađivao je s Michelom Legrandom, Miljenkom Prohaskom, Boškom Petrovićem, Josipom Lisac, Terezom Kesovijom, Arsenom Dedićem, Gabi Novak i drugima. Dobitnik je nagrade Status za najperspektivnijeg mladog glazbenika na području jazza 1999. godine. Za diskografsku nagradu Porin nominiran je 2008. godine u nekoliko kategorija. Slikanjem se bavi od 2006. te je u travnju 2008. godine postavio prvu samostalnu izložbu.

© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja