Najavljen ovosezonski ciklus Sunday Nights HGM jazz orkestra Zagreb

Najavljen ovosezonski ciklus Sunday Nights HGM jazz orkestra Zagreb
Datum objave:
22.09.2010.
HGM jazz orkestar Zagreb i Sigi Feigl
HGM jazz orkestar Zagreb najavljuje novu sezonu koncertnog ciklusa Sunday Nights. Pod ravnanjem Sigija Feigla orkestar će ove sezone nastupiti na dvije lokacije, u dva prostora, u kojima ćemo nastupiti po prvi put: 3 koncerta u 2010. godini - 3. listopada, 7. studenoga i 5. prosinca - održati će se u Zagrebačkom kazalištu lutaka, Trg kralja Tomislava 19 - ulica Baruna Trenka 3, s početkom u 20 sati
- 5 koncerata u 2011. - 6. veljače, 6. ožujka, 3. travnja, 1. svibnja i 5. lipnja - održati će se u novouređenom VIP Music jazz klubu na Trgu bana J. Jelačića (bivši Gradski podrum), s početkom u 20 sati

Program sezone:
2010. - Zagrebačko kazalište lutaka

3. 10. - HGM svira „Naše pjesme" - novi CD HGM jazz orkestra Zagreb
7. 11. - 100 godina Django Reinhardta - gost: Mate Matišić (CRO), gitara
5. 12. - „Winter Wonderland" - Božić uz jazz s Ulrike Tropper (A), vokal

2011. - VIP Music jazz klub
6. 2. - HGM Jazzorkestar Zagreb - gost: Thana Pavelic (CRO), vokal
6. 3. - HGM Jazzorkestar Zagreb - gost: Donny McCaslin (SAD), saksofon
3. 4. - Odjeci klasike - HGM svira Musorgskog, Rodriga.....
1. 5. - HGM svira u čast Petera Herbolzheimera - gost: Andreas Haderer (A), truba
5 .6. - HGM svira glazbu Jaco Pastoriusa - gost: Juan Garcia Herreros (COL), el-bas

 

HGM jazz orkestar Zagreb svira "Naše pjesme"
Nakon uspješnog izdanja prvog CD-a („HGM plays the Beatles") HGM jazz orkestar se sa sljedećim nosačem zvuka odlučio vratiti na svoje korijene. Budući da su članovi orkestra čak sedam različitih nacionalnosti (naime zahvaljujući ovom projektu u Zagrebu su se skupili glazbenici iz Hrvatske,Slovenije,Makedonije,Italije,Srbije,Mađarske i Austrije), rodila se ideja da bi izvodili tradicionalne pjesme iz svih tih država u sasvim novim aranžmanima.

Kao i u prethodnoj produkciji orkestar je i ovaj put surađivao s dvojicom vrhunskih aranžera iz SAD-a: Michael Phillip Mossmanom i Don Menzom koji su na poseban i vrlo originalan način obradili pjesme poput „Ča je more", „Vuprem Oči" i „Jovano,Jovane" i time stvorili prava remek djela za HGM jazz orkestar.
Već od prve probe mogla se osjetiti posebna energija koja je prisutna u ovim pjesmama, a cijeli orkestar je oduševljen mogućnošću da ih može predstaviti publici na CD-u i uživo.

 

© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja