Maja Savić otvara jazz sezonu u KSET-u

Maja Savić otvara jazz sezonu u KSET-u
Datum objave:
02.09.2010.
Maja Savić Jazz Ensemble
Maja Savić Jazz Ensemble

7.9. 2010. - KSET

Maja Savić - vokal
Joe Kaplowitz - klavir
Uglješa Novaković - sax
Tihomir Hojsak - kontrabas
Borna Šercar - bubnjevi


Nakon prošlogodišnjeg nastupa u KSET-u u sklopu Jazz Cafe programa i ove godine ovaj ansambl otvara sezonu jazza u KSET-u 7. rujna u 21h. Maja Savić na svoj repertoar uvrštava instrumentalne jazz skladbe koje se ne izvode često u vokalnoj interpretaciji, u kombinaciji s jazz standardima i brazilskim ritmovima. Uz vokalisticu nastupaju beboper Uglješa Novaković, jedan od najtraženijih kontrabasista Tihomir Hojsak na čijem prvijencu "Jazz Room" gostuje s dvije skladbe, već javnosti dobro znani bubnjar Borna Šercar i posebni gost - karizmatični američki pijanist s adresom u Rijeci - Joe Kaplowitz. Okupivši vrsne jazz glazbenike koji se međusobno nadopunjuju ovaj ansambl dobiva odlične kritike.

"Pred ugodno popunjenim KSET-om Maja & Jazz Ensemble su oduševili. Odlična svirka zainteresirala je publiku i bilo je očito da je svima drago da se jazz vratio u klub, pogotovo glazbenicima na pozornici. Raznolik repertoar jazz standarda u vrlo interesantnim aranžmanima razveselio je publiku. Skladbe su varirale od jazz standarda preko latino i bossa nova ritmova do bluesa ili funky dionica s izraženim backbeatom, a odličan vokal Maje upotpunjavale su i vrhunske solo dionice instrumentalista. Maja je već danas vrhunski jazz vokal, a nastavi li s radom kao do sada, čeka ju velika budućnost u jazzu. Fantastičnim vokalnim izvedbama oduševila je publiku, bojeći skladbe istančanom dinamikom i emocijama u glasu. Također, Maja je bila odlična i u vokalnim improvizacijama, gdje osim nositelja teksta i melodije njen vokal ima ulogu i solo instrumenta." Mario Mucalo (Muzika.hr)

Maja Savić je mlada i perspektivna jazz vokalistica koja se do sada ponajviše glazbeno profilirala učeći jazz i bossa novu tijekom višegodišnjeg boravka u Portugalu gdje je učila od jazz majstora putem raznih jazz radionica i škola. Tijekom godina imala je prilike učiti i surađivati s vrsnim glazbenicima kao što su: Zé Eduardo, Romy Camerun, Judy Niemack, Guillermo Rozenthuler, Deborah Carter, Miles Griffith, Shawnn Monteiro, Deborah Brown, Charles Gayle, Kiran Ahluwalia, Francisco „Latino" Blanco, Pedro Moreira. Značajniji nastupi koje je ostvarila su: Osječki Jazz Festival, Liburnia Jazz Festival, Krk Live Music Festival, Jazzlook - Banja Luka Jazz Festival, Jazz večeri u Maloj Sceni Centra za Kulturu Čakovec, Nove Jazz Nade 2007 (Lisinski), Večeri domaćih autora sa HRT Big Bandom 2008. gdje se predstavila kao autorica te izvela vlastitu skladbu „Sonhos Musicais", te mnogobrojni nastupi po jazz klubovima i kulturnim centrima u Hrvatskoj, Sloveniji i Portugalu. 2008. godine njen potencijal su prepoznali i stručni kolege te je nominirana za nagradu Status u kategoriji «Mlade nade jazz glazbe». Piše svoje riječi, vokale i back vokale te komponira vlastite skladbe. U pripremi je prvijenac kojim će se još jednom predstaviti javnosti kao skladateljica i vokalistica.


© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja