John Scofield Trio nastupa u Puli

John Scofield Trio nastupa u Puli
Datum objave:
09.10.2010.
John Scofield
22. 10. 2010. PETAK
Istarsko Narodno Kazalište / Pula / 20:00h

JOHN SCOFIELD TRIO
John Scofield - guitar / Steve Swallow - bass / Bill Stewart - drums

Iznimna jazz poslastica očekuje nas u Puli 22. listopada, u Istarskom narodnom kazalištu. Nastup John Scofield Tria je jedan od onih koncerata kojima moramo hodočastiti. Gitaristički je to velikan s jazz Panteona virtuoza kakav je Pat Matheney, Bill Frisell ili Jim Hall, kojeg smo nedugo vidjeli i čuli u Lisinskom, a tu je, među takvim igračima i naš Ratko Zjača.
Dakle, ljubitelji ovakvog gitarističkog stila, ovdje dolaze na svoje.
Izniman glazbeni utjecaj Johna Scofielda na mnoge mlade gitariste i općenito na ovakav jazz stil započeo je već u sedamdesetima. Scofield svira osebujno i vrlo,vrlo specifično, vrhunski je jazz improvizator čija se glazba može definirati kao post-bop, ali i funk snažno obojen jazz koloritima...no to je i više od „klasičnog" poimanja jazz tria, to je glazbena avantura za koju često ne znamo kamo će nas odvesti. To mogu samo rijetki majstori.
Surađuje tijekom prebogate karijere i s Gerryjem Mulliganom, Chetom Bakerom, Billyjem Cobhamom, Charlesom Mingusom, Milesom Davisom.
Snimio je preko 30 albuma kao vođa sastava (mnogi od njih su već postali klasicima), uključujući suradnje s jazz likovima kakvi su Pat Metheny, Charlie Haden, Medeski, Martin & Wood, Bill Frisell, Brad Mehldau i Jack DeJohnette. Svirao je i snimao s Tonyjem Williamsom, Jimom Hallom, Ronom Carterom, Herbijem Hancockom, Daveom Hollandom i drugim legendama jazza.
John Scofield Trio čine i basist Steve Swallow i bubnjar Bill Stewart.
Ovo je koncert zbog kojeg vrijedi potegnuti u Istru, a prava je šteta što još neki naši gradovi neće imati to zadovoljstvo i čast.
Više o nastupu i ulaznicama na http://www.jazzbina.net/

Dinko H. Sansky


© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja