4. Spring Jazz Festival Osijek

4. Spring Jazz Festival Osijek
Datum objave:
16.03.2010.
Jasna Bilušić
4. Spring Jazz Festival Osijek - 

22.03. Jasna Bilušić & New Deal - Novi projekt Jasne Bilušić uz kumovanje za ime benda od strane Boška Petrovića. Jasna i ovaj puta ostaje vjerna jazz pjevanju, što je prava rijetkost na hrvatskoj jazz sceni, uz pratnju svježeg sastava s provjerenim, vrsnim glazbenicima. Nastup u Osijeku je uz to i promocija njenog novog cd-a "Fifty Ways". Uz Jasnu, nastupaju: klavijature -Hrvoje Galler, double bass - Saša Borovec, drums - Stanislav Muškinja.

23.03. Miloš Krstić trio - Može se reći vojvođanski trio uz izuzetak Miloša. Miloš je jedan od samo nekoliko istinskih jazz velikana iz istočne Europe, koji, kao i veliki Duško Gojković, dolazi iz Beograda.Vrhunski klavirista izvanredne tehnike i osjećaja. Na kontrabasu je dugovječni jazzer Sava Ramjanac iz Pančeva. Na tenor saxu je vrlo mladi 18-godišnji Dušan Vukmirović iz Apatina. Sama činjenica da ga je pozvao Miloš Krstić kazuje da je veliki talent. Na srpsku jazz scenu je izbio preko noći. Fascinirajućim osjećajem za improvizaciju odmah je privukao pažnju. Primljen je s punom stipendijom na Berkly Jazz Academy.

24. 03. Argus Quartet - Osječki jazz sastav. Više od 20 god. nastupa u Osijeku i cijeloj Hrvatskoj. Činjenica da su u dvadesetak godina kroz bend prošli gotovo svi mladi osječki jazz glazbenici pokazuje da je Argus bend svojevrsni inkubator osječkih jazz glazbenika. Redoviti je učesnik Hrvatskog Jazz Sabora u B.P. clubu u Zagrebu. Jedan su od najdugovječnijih jazz bendova u samostalnoj Hrvatskoj. Osnivači benda su Vjekoslav Miling - gitara, Davor Kuzmanović - kontrabas. Unazad nekoliko godina stalni članovi su i Goran Schmidt - alt sax, Miroslav Farkaš - drums.


© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja