Božić uz HGM jazz orkestar Zagreb i Ulrike Tropper

Božić uz HGM jazz orkestar Zagreb i  Ulrike Tropper
Datum objave:
24.11.2010.
Ulrike Tropper
BOŽIĆ uz HGM jazz orkestar Zagreb i Ulrike Tropper, vokal (A)

WINTER WONDERLAND „a swinging christmas"

HGM jazz orkestar Zagreb pod ravnanjem Sigija Feigla održat će treći po redu koncert iz ciklusa „Sunday Nights", 5. prosinca s početkom u 20 sati u Zagrebačkom kazalištu lutaka.
Sjajna svojom kvalitetom i zavidna svojim opsegom, notna riznica maestra Sigija Feigla, umjetničkog voditelja tog Orkestra, garancija je jednog od najljepših ovogodišnjih božićnih darova u kojemu će publika uz još pokoje iznenađenje zasigurno uživati.
Kao gost nastupit će pjevačica u usponu Ulrike Tropper (A), koja od svoje 15. godine oduševljava publiku svojim izražajnim glasom.

Božić je oduvijek bio nepresušno vrelo umjetničke inspiracije, a u tom je pogledu glazbena umjetnost bila jedna od njenih perjanica. Isusovo rođenje kao tema posebno je nadahnjivala glazbenike s početka 20. stoljeća u broadwayskim predstavama i hollywoodskim filmovima gdje su slavni veliki orkestri i njihovi aranžeri i skladatelji napisali neka od najljepših ostvarenja. Riječ i glazba stvorili su idealnu simbiozu koja je rezultirala rijetko lijepim bojama i osobito toplim i iskrenim raspoloženjima, kakva rijetko izaziva kakav drugi događaj u ljudskoj povijesti. Sve do naših dana glazbenici nalaze u sebi posebnu snagu za izuzetnu kreaciju, a da je tako moći ćemo se uvjeriti na koncertu Winter Woderland HGM jazz orkestra Zagreb i njegove gošće Ulrike Tropper.

Karijeru pjevačice započela je u Big bandu svog oca (Big Band Bad Gleichenberg), s kojim će 2011. godine snimiti svoj drugi CD. Slijedili su projekti s drugim glazbenim sastavima u zemlji i inozemstvu kao što su „Blue Connection" (Jazz ljeto Graz 2009.), „Cover Girls" (Svjetlo u tamu Gala 2009.) te gostovanja s raznim Big bandovima. Ulrike Tropper studirala je na Akademiji u Grazu instrumentalno glazbeno jazz pjevanje u klasi Magistre Ines Reiger, te je uz koncertno djelovanje aktivna i kao učiteljica pjevanja.

© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja