Joe Bowie i The Bastardz nastupaju u Malom Lošinju i Poreču

Joe Bowie i The Bastardz nastupaju u Malom Lošinju i Poreču
Datum objave:
19.07.2010.
Joe Bowie i The Bastardz
Legendarni američki glazbenik Joseph Joe Bowie, utemeljitelj kultne jazz funk gruoe Defunkt i po mnogima jedan od najboljih trombonista svijeta, održat će dva nastupa u Hrvatskoj ovog ljeta. Bowie već nekoliko godina intenzivno suradjuje sa našim jakim funk snagama, grupom The Bastardz, koji će i ovom prigodom zajedno nastupiti. Prvi nastup Joe Bowie-a i The Bastardz, održat će se u Malom Lošinju, u četvrtak 22. srpnja na pozornici na glavnom gradskom trgu, a dan kasnije, u petak, 23. srpnja ova formacija nastupa u Poreču na Trgu Slobode.
Joe Bowie potječe iz čuvene glazbene dinastije Bowie (Lester Bowie, jedan od najboljih trubača, utemeljitelj Art Ensemble of Chicago, Byron Bowie, saksofonista i aranžer) i mnogi ga smatraju najboljim trombonistom na svijetu. U svojoj dugoj karijeri suradjivao je sa vodećim svjetskim imenima jazza, funka i šire, a njegov sastav DEFUNKT, žario je i palio plesnim prostorima i jazz festivalima diljem svijeta stvorivši jedinstvenu kombinaciju funka i jazza. Joe Bwie suradjuje sa The Bastardz, trostrukim dobitnicima nagrade Porin, koji ove godine objavljuju svoj 6. album, na kojem gostuje i Joe Bowie, a u Bastardzima uvijek sviraju naši ponajbolji glazbenici. Tako ćemo na ovim koncertima imati prilike uživati u energičnom funku uz hitove Bastardza i Joe Bowie-a.
Kao poseban gost na nastupima će se pridružiti i MC Stewlocks, rap virtuoz, a na nastupima će promovirati i svoj zajednički single koji će se naći i na novom albumu Bastardza, The Bastardz 6.
© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja